Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пробив! Генна терапия лекува острата левкоза!

Генна терапия ще спасява пациенти, болни от левкоза! Авангардната технология е заслуга на онколози от Центъра по лечение на рака „Мемориал Слоън-Кетъринг” в САЩ.

leikozПациент на центъра е бил успешно излекуван само за осем дни. Още двама са изпитали положителните ефекти на лечението, което продължило два месеца, разказва medikforum.ru.
В експеримента са участвали петима души, за жалост двамата от тях починали. Дори при тези резултати новата методика се счита за пробив в лечението на острата левкоза, при положение, че традиционните методи дават 30 до 60% положителни резултати.

Новото лечение изисква от болните хора да се вземат техни собствени Т-клетки, които да бъдат програмирани за търсене на ракови клетки. Така всъщност са били открити молекулите на В-левкоцити, които съдържат уникалния протеин CD19. Въпросният белтък е отговорен за развитието на заболяването. Същността на терапията е в следното: собствените Т-клетки откриват и унищожават онези клетки на пациента, в които се синтезира въпросният протеин.

Тримата пациенти, лекувани експериментално, в момента са в ремисия. Присаден им е костен мозък и са включени в програма за пълно възстановяване на имунната система. Според оценката на лекарите за това на всеки от тях ще са необходими от пет месеца до две години.
Онколозите планират в най-близко време да развият експеримент с 50 доброволци с раково заболяване. Диагнозата в групата е остра лимфобластна левкоза. Следващата стъпка е прилагане на лечението и за други онкологични заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *