Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекарка отива на съд за 20 случая на принудителна евтаназия

Лекарка от Бразилия е обвинена в умъртвяването на 20 безнадеждно болни пациенти, които са били настанени в болница в южния град Куритиба.

evtanaziya2Д-р Соарес де Соузу била заподозряна, след като зачестили смъртните случаи по време на нейни дежурства, описват от medikforum.ru. Пациентите й наистина били безнадеждно болни хора, които обаче имали възможност да поживеят още известно време. Според коментарите на колеги медичката разчиствала терена за нови пациенти в препълненото отделение. Тя сама вземала решение на кои пациенти да спре кислорода или да им вкара в системите смъртоносни дози от обичайно приеманите медикаменти. Де Соузу си играла на Господ цели седем години, преди да бъде разкрита.

Показанията, които са дали колеги на подсъдимата медичка, потвърждават, че внезапната смърт на много от пациентите й ги е изненадала. Възможно е някои от клетниците да са виждали и съзнавали какво прави тя, но не са били в състояние да реагират и са гледали със собствените си очи как смъртта се приближава към тях. До момента има доказани 20 случаи на принудителна евтаназия от страна на Соарес де Соузу. Възможно е обаче “спасените” от нея страдалци да са много повече; споменава се за цифра от порядъка на 300 човека.

Медицинските среди в Бразилия правят паралел между сънародничката си и “д-р Смърт” от Великобритания – Харолд Шепмън, който за 25 години убил по същия начин 215 свои пациенти на възраст от 47 до 93 години.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *