Акупунктурата балансира енергията

Емоциите разболяват, емоциите лекуват

Акупунктурата действа като балансира енергията, като така симптомите отпадат и човек оздравява. Човешката енергийна схема от меридиани може да се сравни с електрическа схема. Пунктурните точки са мястото където може да регулираме биотока, който протича в тази енергийна схема и да регулираме потока. Въздейства се на точно определени точки, които да регулират точно този баланс.

Всичко в природата и в човека се разделя според ха­рактеристиката на петте първоелемента – огъня, земята, метала, водата и дървото. Те винаги трябва да са в хармония. И органите, които са разпределени към тези елементи, се влияят от тях. Емоциите довеждат до съответния дисбаланс в енергията на тези органи и меридиани.

  • Тъгата нарушава функцията на белия дроб и дебелото черво, затова когато човек е тъжен, той е потиснат, изпитва тежест в гръдния кош, въздиша често.
  • Страхът уврежда бъбреците и пикочния мехур – силно понижава енергията там, блокира я и затова когато човек е в паника или уплах, може да се изпусне.
  • Гневът или стресът увреждат жлъчката или черния дроб. Огънят там действа радост­та като положителна емоция, отрицателната е користолюбие, коравосърдечност, злоба…
  • Размисълът или тревожността въз­действат върху далака и стомаха, затова когато човек има много силни притеснения, обикновено получава разстройство.

Това са емоциите, които довеждат до дисбаланс в схемата на петте елемента – до наруша­ване на движението на Чи в органите и оттам до проява на различни симптоми. Но винаги тръгва от съответна­та емоция. След това се дисбалансира целият организъм, ако не се лекува.

 

 

Кое е най-доброто време за…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *