ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Акупунктура – Изцелението е на върха на иглата

Акупунктурата е сред методите на лечение, при които не е нужно да се пият капки и таблетки.

Този вид лечение е преживял и времена на пълно отричане от официалната медицина, и период на невероятна популярност, когато е бил смятан едва ли не за панацея. В днешно време това понятие отново е на дневен ред.

Най-важното, което трябва да се каже за акупунктурата, известна още като игло- терапия, е, че чрез нея се активизират собствените сили на организма. Затова винаги е по-добре да не се чака последният момент, а още в началото на заболява­нето да се въздейства и чрез този метод. Акупунктурата лекува много заболявания, като в редки случаи се про­вежда само симптоматично лечение. Добре квалифи­цираният лечител прави и етиологично (причинно), и симптоматично лечение.

Терминът акупунктура идва от латинските acus (игла) и punctio (точка). Този вид лечение е възник­нал преди хиляди години. Действието му се състои във въвеждане на игли в строго определени локални зони(активни точки) по повърх­ността на тялото. Много от тези точки оформят така наречените меридиани по човешкото тяло.

В традиционната китай­ска медицина меридианите определят пътя на циркулация на жизнената енергия Чи, която обединява нервната система, вътрешните органи и повърхността на кожата, по която (или под нея) са разпо­ложени биологично активни­те точки. Има 12 симетрични и 2 несиметрични мериди­ана. Те имат вътрешен (през органите) и външен път (по повърхността на организма). Делят се на меридиани ян и меридиани ин.

В съвременния свят няма прибори, с които да се открият енергиите ин и ян. И от научна гледна точка е невъзможно да се докаже или опровергае лечебното действие на иглите. Но с акупунктура се лекуват много заболявания. Тя няма стра­нични ефекти за разлика от традиционните медикаменти и начини за лечение. Резулта­тите от различни изследвания показват, че акупунктурата е ефективен метод за регулация на защитните й адаптивни реакции на организма.

 

 

Как ни лекува кислородът?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *