Лечение с водни процедури – кога, колко често, как…

Вижте нашите съвети за лечение с водни процедури

  1. Водните процедури трябва да се правят бързо, да имате подходящо облекло за тях, което да може лесно да се съблича и облича. Вземането на една хладка вана например заед­но със събличането и обличането не трябва да продължава повече от 4 минути.
  2. След вземането на хладен душ или облива­ния, не трябва бързо да забърсвате с кърпа, а да наметнете голото тяло с хавлия. Търкането с хавлията води до неравномерно затопляне на кожата, което не е от значение при здравите хора, но е много важно при страдащите от определени заболявания.
  3. След като сте взели душ и сте се облекли, трябва да се движите около 15 мин – бързото ходене е доста подходящо.
  4. Не трябва да вземате душ с хладка вода  преди лягане, причинява безсъние.
  5. Не пропускайте процедурите от несериозност, защото тяхното действие се натрупва.
  6. Спазвайте определеното време. Принци­път „колкото повече постоя, толкова по-до­бре“ не е препоръчителен, защото може да доведе до усложнения.
  7. Позволете на организма да си отдъхне. По-слабите процедури се провеждат 5 пъти в седмицата, по-силните – 4 пъти (2 дни лече­ние, на третия почивка). След всеки сеанс по водолечение човек трябва да си почине.
  8. При простудяване и умора водни процеду­ри не се правят.
  9. Не преяждайте. Водните процедури се при­лагат около 2 часа след ядене.
  10. Не забравяйте за витамините. Желател­но е като допълнение към лечението да се приемат витамини от групата В, аскорбинова киселина или поливитамини.
  11. Ако провеждате курс на лечение вкъщи, по-добре го правете, когато не сте сами. Ако изведнъж ви се завие свят, подхлъзнете се или се появи някаква балнеологична реакция, е добре да има кой да ви помогне.

Някои процедури могат да усилят или неутрализират действието на я лекарства, които приемате. Зато­ва трябва да посетите лекар преди започване на водолечението, както и след неговото приключване.

 

 

 

На море във ваната

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *