Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако искате бебе – сега е най-доброто време за зачатие!

Учени от Израел обявиха, че в края на зимата и началото на пролетта мъжете произвеждат най-качествените сперматозоиди.

spermaАко искате бебе – сега е време да го заченете, съветват от medikforum.ru. Качеството на спермата започва да се влошава в края на пролетта – и така е до началото на следващата зима. Изводът е направен след множество тестове в продължение на години, на които се подложили 6 450 доброволци. Показателите, които били отчитани, са количеството на сперматозоидите, скоростта им на придвижване и процентът дефектни клетки. Всички тези показатели на качеството достигали своя пик в края на зимата и началото на пролетта.
Ангажираният екип от университета “Бен Гурион” изказва предположението, че тази констатация крие обяснението за високата раждаемост през есента. Разбира се, има още неизяснени неща, като например – наистина ли ниските температури позволяват да се произведат по-голямо количество жизнени сперматозоиди. Допускането е изведено от наблюдения на животни, при които механизмът е аналогичен: там високите външни температури се отразяват отрицателно на “семепроизводството”, а имат значение също светлината в помещенията за отглеждане, продължителността на деня и т.н.
Световната здравна организация впрочем специално следи тази тема заради тревожна тенденция в глобален план. Има отслабване на общата картина: по-вяла мъжественост и производство на по-малко качествени мъжки полови клетки. Според експертите това се дължи на въздействието на замърсяванията в природата и статичния начин на живот.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *