Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво е важно да знаете преди лазерна корекция на зрението?

Лекарят ще ви каже всичко, което е необходимо да направите

лекар зрение

Заради „изсъхването“ на очите от контактните лещи, много хора са склонни да се подложат на лазерна корекция на диоптрите при късогледство, далекогледство и астигматизъм.

Преди обаче да се направи интервенцията, очите трябва да се излекуват. Обикновено това става с помощта на изкуствени сълзи, овлажняващи гелове или миниатюрни „запушалки“ на слъзните канали.

Възстановяването след лазерната корекция е сравнително бързо, но е нормално първия ден човек да има усещане за чуждо тяло в окото си, сърбеж, слабо
боцкане, парене и сълзене. Възможно е дори зрението да е замъглено, да се дразни и заслепява от светлината, а очите да са леко зачервени и клепачите – отекли. Тези неразположения отшумяват за няколко дни.

След лазерната корекция на зрението е нормално очите отново да са малко по-сухи, тъй като временно са засегнати нервните окончания в роговицата. Неприятното усещане се засилва при продължително шофиране, взиране в компютърния монитор или четене, т.е. когато очите се напрягат и мигат по-рядко. Състоянието се нормализира напълно в рамките на 3-6 месеца, като през този период се налага използването на изкуствени сълзи.

Задължителните контролни прегледи се извършват първия ден и първата седмица след корекцията, а след това първия, третия и шестия месец, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *