Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

На бременните им расте коремът и…краката!

Бременността може завинаги да промени размера на женското стъпало. Освен това заради продължителното въздействие на допълнителните килограми младата майка може да получи плоскостъпие.

ploskostopie2Американски изследователи от Университета в Айова направиха любопитни заключения, изследвайки промените в женското тяло по време на бременност. Женските стъпала в резултат на бременността могат да променят трайно и дори завинаги формата и размера си, съобщава medikforum.ru. Бъдещите майки много често се оплакват от отоци, болки в краката и “тежки ходила”. Всичко това е заради килограмите, с които тялото трябва да свикне за кратко време.
Екипът от Айова ангажирал за наблюденията си 49 бременни. 70% от тях получили различни промени и деформации на ходилата още в първите три месеца от бременността. Тези промени останали трайни и половин година след раждането. Жените, при които отклонения се появили през последните месеци, по-бързо и безболезнено се върнали към първоначалната си форма.
Ставите по време на бременността понасят допълнително натоварване и това е болезнено. Промененото стъпало е заплашено да се превърне в точка, от която тръгват артритни промени в цялата костна система. Деформираното стъпало нарушава хармоничния баланс на скелетната структура, което вещае заболявания в колянните и тазобедрените стави, както и в гръбначния стълб.
В повечето случаи промените в тялото отшумяват постепенно в следродовия период. Според американския екип обаче винаги има следи, които се съхраняват пожизнено. При почти всички бременни сводът на ходилото се сляга, което удължава стъпалото поне с 10 милиметра. За много жени следите от тази промяна означават един номер по-големи обувки завинаги.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *