Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимание! Опасно лекарство за бъбречна анемия!

Препаратът за бъбречна анемия Omontys за пациенти на хемозиализа е опасен! Това огласиха производителите от Affymax Inc. и Takeda Pharmaceutical Co, след което започнаха изтеглянето му от търговските вериги.

bolen-babrekПрепаратът Omontys е предизвикал лекарствени реакции с фатален изход, съобщава puls.bg. Скандалът е предизвикал срив в акциите на фармацевтичните фирми, които са поевтинели с 87%. Производителите са призовали пациентите, които вече са си купили от ампулите с медикамента, да не ги използват, и всеки момент ще излъчат точна информация за проблемното им действие.
Какво е бъбречна анемия и защо се налага да бъдат използвани специфични медикаменти? Това е едно от усложненията при бъбречна недостатъчност. Свързано е с понижена продукция на хемоглобин и еритроцити в костния мозък. Лекарствените препарати от групата на биотехнологичните продукти насърчават, стимулират тази продукция. Медикаментите от типа на Omontys са с белтъчно съдържание и се прилагат инжекционно.
Скандалът около споменатия продукт е избухнал в САЩ, след като 19 пациенти са изпаднали в анафилактичен шок поради прилагането му. Трима от тях са починали. Останалите са имали късмета да получат адекватна спешна помощ, тъй като инжектирането е било извършено в болници.
Въпреки позицията си на оттегляне производителите са коментирали, че подобни усложнения се получават едва в 0.2% от случаите при лечение с Omontys.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *