Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Една люта чушка отпушва носа при синузит

Синузитът често възниква вследствие на грип или настинка, затова е важно да укрепите имунната си система.

Храните, съдържащи вита­мин С, повишават имунитета, тъй като този антиоксидант стимулира действието на антителата и имунните клетки. Цинкът също осигуря­ва важна защита от атакуващите ни вируси и инфекции и има проти­вовъзпалителни свойства.

Един от симптомите на синузита е възпаление на носните пътища, причинено от алергени. Тези дразнители задействат реакция на имунната система, поради която в организма започват да се дтделят хистамини и други химически вещества, предизвикващи запушване на носа. Противовъзпалителното действие на някои флавоноиди, като лутеолин и кверцетин, облекчава конгестията, като ограничава отделянето на хистамини.

Консумацията на ананас също може да се окаже изключително полезна, тъй ка­то този плод съдържа ензима бромелаин. Предварителните изследвания со­чат, че това вещество вероятно има противовъзпалителни свойства. Важно е да се отбележи, че ананасът е ценен източник и на витамин С, който също спира възпалението.

Освен че действа успокояващо, чаша горещ чай може да подпомогне и отпуш­ването на носа. Парата временно отваря назалните проходи, а теофилинът по всяка вероятност улеснява дишането, отпускайки гладките мускули в стените на дихателните пътища.

Консумацията на пикантни храни като хрян, синап и джинджифил може да осигури временно облекчение. Алил-изотиоцианатът – лютиво вещество, съ­държащо се в хряна и синапа, способства за разреждане на секрета. За да пред­отвратите сгъстяването на слузта, непременно пийте много течности и най-вече вода.

Домашен лек

Ако изядете една люта чушка, може временно да отпушите носа. Лютите чушки съдържат капсаицин – изключи­телно силно и лютиво съединение, кое­то разрежда слузта, подпомагайки ней­ното изтичане, като по този начин осигурява временно облекчение на си­нусите.

 

 

 Как да се лекуваме без антибиотици

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *