ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои коремни болки са опасни?

Всеки човек от време на време има болки в корема. Дали всеки път да търсим лекар заради тях и как да различим безобидните – от сериозните състояния?

koremАко болката е в центъра на коремната област и ни измъчва на вълни, като се усилва след хранене, най-вероятно стомахът ни е раздразнен, обясняват от medikforum.ru. Обикновено след посещение в тоалетната идва облекчението, а ако се избягват дразнещите храни – това състояние отшумява. Ако обаче състоянието е трайно и в екскрементите се появи кръв, е редно да се направи консултация с лекар. Загубата на тегло, съпътстваща тези прояви, може да се окаже сигнал за рак на стомаха.

Спазматичната болка ниско в корема, придружена с чести диарии, е основание за проверка – проблемът може да се окаже колит или стомашно възпаление. При всички случаи е наложително лечение. Не бива да се изчакват по-сериозни признаци – например температура, или усилване на болката, превръщането й в режеща. Ако пациентът е жена, не е изключено да се касае за гинекологичен проблем – фибрози, ендометриоза или дори рак.

Парене под гръдната кост, което се усилва от глад или нощем, прилошаване. Може би става дума за гастрит – тогава трябва да се идентифицира и отстрани дразнителят, например пикантна храна или алкохол. Ако болката не престане след това и ни безпокои повече от две седмици, е редно да потърсим лекар. Възможно е да става дума за язва или рак на стомаха.

Болката в коремната област може да е сигнал за проблеми в различни органи – камъни в жлъчката, възпален апендикс и т.н. Не е разумно да прилагаме самолечение, защото понякога симптомите на различни заболявания съвпадат, а лечението е съвсем различно! Опасно е да следвате бабешкия съвет – да си затоплите корема, от което щяло да ви мине. Може само да си усложните положението. Просто е: ако болката в корема се усилва и не можете да я търпите, веднага търсете помощ! Ако се търпи, но продължава повече от две седмици – направете същото.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *