ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да изберем препаратите за чист дом?

Какви препарати за почистване на дома да изберем? Да се доверим ли на рекламата за “последния писък”, или разумно да преценим кои съставки на битовата химия могат да бъдат рискови за семейството ни?

bio-cleaning-480x480Отговорът е еднозначен. Разбира се – полезните почистващи продукти трябва да са внимателно подбрани – особено ако някой от близките ни страда от астма, екземи или алергии, пише puls.bg. Известно е, че повече от половината масови препарати разчитат на хлорираната белина. Бензалкониевият хлорид, идентифициран в антибактериалните емулсии, е с доказано вредно въздействие върху белите дробове. На много от опаковките производителите коректно са написали, че препаратът не може да се използва в затворени помещения – т.е. съществува риск от токсични въздействия при вдишване на пари. Дори здрави хора могат да развият астма, ако системно използват битова химия от такъв вид. Не спасяват нито маските, нито гумените ръкавици, тъй като следите от химикала остават в дома и при най-внимателно измиване и проветряване.
Какво е тогава решението? За радост – съществуват продукти от типа на биопрепаратите, които разчитат на друг тип хигиенни въздействия. Те съдържат екстракти, извлеци и масла от лековити треви с антисептично действие. Почистват и гарантират добра антибактериална обработка, като в същото време е изключен описаният негативен ефект. Така например за маслото от мащерка е известно, че има подобно на белината действие – но напълно са изключени и неприятната миризма, и потенциалната опасност от токсични въздействия и изгаряне. Биопрепаратите, които тепърва навлизат в бита ни, са безопасни и за природата – няма токсични съставки, които след приложението им да попадат в почвата, въздуха или водите.
Да ги пуснем в дома си!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *