Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

У нас ракът се открива в късен стадий!

Раковите заболявания са водеща причина за смъртност в световен мащаб. Наблюдава се тенденция за увеличаване на смъртността от болестта. Изчислено е, че през 2030 г. от това коварно заболяване ще починат 12 милиона души. Факт обаче е, че повече от 30% от смъртните случаи могат да се предотвратят. 

У нас ракът се открива в късен стадий!Същност на проблема

Ракът е група от над 100 свързани заболявания, възникващи вследствие на анормално разпространение на клетки, които се делят непрекъснато. Вероятно е този неконтролируем растеж да се разпростре и към здравите тъкани, създа­вайки злокачествени образувания, които на свой ред могат да засегнат заоби­калящите ги тъкани и да се разпространят извън тях. Ракът може да порази хора във всяка възраст и да се развие във всяка част от тялото. След сърдечносъдо­вите заболявания ракът е втората водеща причина за смъртност в Европа. Добрата новина е, че много видове рак са до известна степен предотвратими, а с ранното им откриване голяма част от случаите могат дори успешно да бъдат лекувани. Рискът от развитието на рак може се намали чрез редовни медицин­ски прегледи, познаване на симптомите и рисковите фактори, наблюдение на собственото тяло и следване на здравословно хранене и начин на живот. Лоши­те решения по отношения на начина на живот играят значителна роля в много от случаите на рак. Според специалистите поне 35% от тях са свързани с начина на хранене.

Рискови фактори

Развитието и прогресирането на раковите заболявания е сложен и многоетапен процес. Често са необходими години, за да се развие рак и се смята, че появата му е свързана с комбинация от фактори, в това число наследственост, генетич­ни увреждания, заобикаляща среда, начин на живот и хранене. Неспособност­та на имунната система да преодолее щетите, причинени от външни агенти като тютюнев дим, химически вещества, азбест, радиация (рентгеновото облъчване и ултравиолетовото слънчево лъчение), смог и други канцерогенни от околната среда, както и прекомерната консумация на алкохол могат да предизвикат му­тация в нормални клетки, вследствие на което те се превръщат в преканцерозни. Съществува вероятност, която обаче може и да не се осъществи, тези клетки да станат ракови. Многократното излагане на въздействието на свободните ра­дикали може да причини съществени клетъчни увреждания и да постави нача­лото на раково заболяване.

 

 

Слънце, цигари и алкохол водят до рак

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *