Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сок от спанак тушира възпалението при ревматоиден артрит

Спанакът е един от най-хранителните листни зеленчуци

спанак

Сокът от спанак е отличен източник на хлорофил. Той също така е и превъзходен източник на витамини A, B комплекс, C, E, K, каротин, фолиева киселина, манган, калций, желязо, йод, магнезий, фосфор, калий, натрий, някои микроелементи и много ценни аминокиселини.

Минералите в спанака са силно алкални, което го прави полезен за регулиране рН на тялото. Той доставя същото количество протеини, което вие ще получите от месото, като е поне няколко пъти по-евтина и здравословна алтернатива за получаване на протеини.

Ползи за здравето

Най-добрият начин да се насладите на всички ползи за здравето от спанака е под формата на пресен сок. Започнете да добавяте сок от спанак във вашата диета, за да се насладите на многобройните му ползи.

Ацидоза: Алкалните минерали са от съществено значение за почистване на тъканите и поддържане на алкалността на кръвта, което го прави ефективен в борбата с ацидозата.

Анемия: Високото съдържание на желязо в спанака го прави надежден спасител на кръвта. Той регенерира и активира червените кръвни клетки и доставя свеж кислород на тялото.

Противовъзпалително: Високата алкалност в спанака го прави идеалният избор за храна на хората, страдащи възпалителни заболявания, като остеоартрит и ревматоиден артрит.

Атеросклерозата: Фолиевата киселина и анти-оксидантите в спанака спомагат за намаляване нивото на хомоцистеина, който намалява риска от атеросклероза.

Кървене на венците: Когато комбинираме сок от спанак със сок от моркови, това спомага за ефективно възстановяване от заболяване, причинено от дефицит на витамин С и прекалено много консумация на рафинирана захар.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *