БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Кои са по-известните лековити места в Родопите?

Лечебната вода на манастира „Св. св. Кирик и Юлита“ в асеновградския квартал Горни Воден събира хора от цяла България

 

Те ходят там с надеждата за изцеление.

Основан е още през XIV век от монаси, които забелязват чудотворната вода, която извира на това място. На мястото на аязмото днес е църквата. Силата на водата пази манастира и е причина той непрекъснато да се възражда въпреки нападенията от страна на противниците на християнската вяра и българщината.

Първото разрушаване е през XVII век от страна на мохамедани, които се опитват да заличат християнството от българските земи. Но към края на века е възобновен. През 1810г. е опожарен от кърджалиите, но само шест години по-късно хората започват отново да го строят. Скоро след завършването му обаче става гръцки. Но силата на водата вещае друго – манастирът отново става български през 1930г. Манастирът е бил опожаряван, превръщан в концлагер по време на Втората световна война, а през годините на комунизма – в дом за душевноболни.

Днес обаче той отново е средище на страдащите, които намират решение за болката си. Посещават го семейства, за да молят Бог да ги дари с рожба. Идват и засегнати от всякакви заболявания и който вярва, получава изцеление. Често на пръв поглед безнадеждни случаи стигат до благоприятен изход и болният се съвзема точно както манастирът всеки път се възражда от руините.

В двете църкви „Св. Богородица Успение“ и „Св. Георги“ в близост до манастира „Св. св. Кирик и Юлита“ се празнува обичаят Златна ябълка. На този ден, една седмица преди Цветница, се стичат хора от различни краища на страната. Поверието казва, че бездетна жена вкусила резенче от чудотворните ябълки, престояли една нощ пред олтара на църквата. След време се сдобила с рожба. Оттогава семействата, които искат да имат рожба, се отправят към църквите, за да се помолят и да оставят своята ябълка.

Спонди гард
Спонди гард помага

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *