ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Череши помагат при подагра

Въпреки че подаграта не може да бъде предотвратена, има мерки, които да предприемете, за да облекчите до известна степен съпро­вождащите я симптоми.

Като начало избягвайте храните с високо съ­държание на пурини. Поддържането на здравословно тегло е много важно за хората, които са предразположени:към подаг­рата. Обаче екстремните диети и постенето могат да увеличат нивата Ща пикочна киселина и да предизвикат остър пристъп на подагра. Непременно пийте много вода, за да улесните изхвърлянето на кристалите с пикочна кисе­лина.

Домашните лекове за подагра включват всекидневна консумация на целина (и/или семена от керевиз) и/или четвърт килограм череши. Въпреки че съвре­менните изследвания не осигуряват достатъчно доказателства в подкрепа на връзката между тези храни и лечението на подагра, е възможно те все пак да намаляват възпалението. Не съществуват научни доказателства в полза на твърде­нията, но народната медицина е на мнение, че целината намалява нивата на пикочната киселина и облекчава болката, а че­решите намаляват възпалението и болката при подагра. Счита се също, че подобно ползотворно действие имат и боровинките, малините и ягодите.

Бромелаинът – ензим, съдържащ се в ананаса, както и консумацията на хра­ни, богати на незаменими мастни киселини, също могат да облекчат възпа­лението.

Според някои изследвания сиренето тофу (което се прави от соя и е ценен из­точник на белтъчини) е по-полезно за засегнатите от подагра от месото.

Не препоръчваме

Някои храни са с високо съдържа­ние на пурини – съединения, за които се смята, че изострят при­стъпите на подагра при хората, вече засегнати от проблема. Ако прецените, че сте предразполо­жени към подагра или ако вече сте имали пристъпи, избягвайте продуктите, богати на пурини, ка­то аншоа, херинга, месо от дребо­лии на животни и сардини.

 

 

Аптека от кухнята

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *