Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Алкохолиците хем имат желание за секс, хем трудно им става

Ще ви помоля за честен отговор. От известно време имам сексуални проблеми. Много ми се иска да го правя с приятелката си, а не ми става. Ходих и по доктори, но нищо. Дори изследвания си правих – нещата са горе-долу нормални. Лекарите ми обясниха, че причина е навика ми всяка вечер си пийвам по 3-4 ракии – нещо, което правят повечето български мъже. Освен това след като пийна се чувствам по-добре – ставам по приказлив. Може ли преди пийването да ми помагало в секса, а сега не ?

Възможно ли е проблемите ми в секса да идват не от това, че пия, а защото съм по-нервен ?

П.П. 42 години. Рус

Често за своите сексуални неуспехи те обвиняват без причина партньорките си.

Смятам, че безпокойството, сексуалната немощ и  пиенето са свързани. Вероятно през годините у вас се е оформила зависимост към алкохола. 3-4 ракии всяка вечер не са шега работа. Без да ви познавам мога да кажа, че сигурно сте започнал с малки количества алкохол, за да отпуснете напрежението, натрупано през дена. Големият проблем обаче е в това, че този ефект се получава само в началото, след което са необходими все по-големи количества, за да се постигне същото успокоение. След това идва момент, когато алкохола вместо да оправи състоянието, го влошава.  Човек се чувства изнервен и напрегнат, въпреки количеството, което е погълнал.

Според мен проблемът, който имате е свързан с т.нар. в психиатрията “феномен на ножицата”, който се наблюдава при оформена зависимост от алкохола. При него силно се увеличава либидото /желанието за секс/, а силно намалява потентността /възможността/ да се прави любов. Хем много искаш секс, хем нямаш възможност да го правиш. Колкото  зависимостта от алкохола е по-голяма, толкова разликата между възможности и желания става по-драматична.

Много често неуспехите в леглото карат мъжете да малтретират жените или приятелките си. Те не могат да повярват, че вследствие на алкохола вече не могат да са пълноценни любовници. Това ги кара да търсят причината вън от себе си. Най-често провалените в леглото мъже започват да ги подозират в прелюбодеяние и търсят “другия”. Имал съм случаи, когато хора в подобно състояние започват да проверяват под леглото или в гардероба.

А сега за най-важното : Има лечение от алкохолната зависимост, стига обаче да имате желание затова и най-важното да сте осъзнали необходимостта от подобна стъпка. След лечението вие отново ще си върнете потентността и при по-голяма воля ще приключите с алкохолната зависимост.

Д-р Веселин Герев е психиатър, консултант на Lekuva.net. Читателите при необходимост могат да го потърсят на тел.: 0887/ 940-075.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *