7 рецепти срещу косопад

В 500 г свинска мас се изпържва 250 г конопено семе. Вечер корените на косата се намазват с тази смес, главата се връзва с кърпа и се преспива така. Сутрин главата се измива с домашен сапун и яйце. Прави се, докато косата спре да пада.

50 г рациново масло да се изцеди сокът на 1 лимон и да се добавят 3 не обелени скилидки чесън. Всичко да се разбърка и да се остави на слънце за 4 дена. Косата да се измие, изсуши и вечер корените да се мажат с сместа. Да стои намазана 12 часа. Сутринта да се измие, като се сапуниса само 1 път. Процедурата се прави 3 вечери под ред, да се почива 1 седмица и отново да се прави. Лечението продължава 1 месец.

Да се счукат зелени орехчета и да се наложат на главата. Да се държи колкото може повече. Прави се няколко пъти. Премахва пърхота и косата престава да пада.

Да се пие отвара на листа на рози.

Няколко листа от глог се нарязват ситно и се разбиват с миксер или се счукват в дървен хаван. Доливат се 2 чаени чаши вода. Течността се прецежда през марля и се долива още малко топла вода. Косата се изплаква с течността. Алоето силно стимулира растежа.

100 г пресни, ситно нарязани корени от репеи се накисват в 200 г зехтин. Стоят 24 часа. След това се варят на водна баня и течността се прецежда. Корените на косата се намазват, като силно се масажират и главата се завързва с найлон. След 4 или 5 часа косата се измива с жълтък и обилно се изплаква с вода.

Сутрин, обяд и вечер да се пие отвара от 5 счукани ореха в ( с ядките и черупките), 1 препълнена супена лъжица коприва, 1 препълнена супена лъжица магданоз и 2 супени лъжици овес. Всичко се вари на тих огън в 1 л вода 20 минути. В горещата отвара се прибавят по 3 супени лъжици камшик борови връхчета исландски лишеи, росопас, смил, листа от бяла черница. Вари се на тих огън още 10 минути. След изстиване отварата се прецежда. Пие се по 1 ракиена чашка 3 пъти дневно преди хранене. Добавят се по 1 чаена лъжичка мед и толкова лимонов сок.

Ябълков оцет се затопля на водна баня. Втрива се в корените на косата. Косата се завива с найлон и се завързва. След 1 час се изплаква обилно с вода.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *