От храната изядена с удоволствие не се пълнее

Човек трябва да се научи да бъде щастлив напълно осъзнато

Това е истински важното според гурме културата. Не става дума за обикновено чревоугодие или снобизъм, а за умението да отвориш сетивата си и да попиваш удоволствията, които ти предлага светът, вместо да се вторачваш в несгодите и да проклинаш лошия си късмет. Тайната на този стил на живот е да отсееш най-доброто около себе си и да му се насладиш бавно и пълноценно. Да си готов да подбереш по-качествената част както от храната, така и от емоциите си, да уважаваш себе си, тялото и съзнанието си.

Гурме културата включва храна, напитки, но също и поведение и светоусещане. При нея всеки детайл има значение, но още повече се цени възможността да импровизираш, да се чувстваш свободен да изразиш творческия си потенциал.

Ограниченията са забранени!

Единственото забранено нещо при този тип култура са ограниченията, при това не само на храни и напитки, а и на тези, които си поставяме в собствените си умове – на емоции, мечти, хора и събития. И тук с пълна сила важи вечното правило, че забраненият плод е най-сладък. Ако постоянно си мечтаете 3а парче торта или сочна вратна пържола, но се въздържате, понеже изследванията ви сочат „лош“ холестерол, ги превръщате във фикс идея, а от това холестеролът със сигурност не се понижава. Вместо това просто махнете с ръка и хапнете малко от това, което тялото и душата ви искат, но задължително с удоволствие и осъзната любов към всяка хапка (или глътка, или мисъл). Така не само няма да си навредите Здравословно, а напротив, ще подсилите имунитета си, защото е доказано, че оптимистите боледуват по-рядко, а дори и да се разболеят, се възстановяват много по-бързо от хората, измъчвани от страхове и съмнения, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *