Коя е най-известната детегледачка в света?

Трейси Хог дава съвети, които лесно се спазват и имат отлично въздействие както върху родителите, така и върху бебетата

Наричат я Утешителката на бебета. Трейси Хог е сред най-известните консултанти по възпитанието на децата. Още като ученичка често посещавала дядо си в клиниката за душевно болни, която той ръководел. Така открила призванието си да се грижи за деца с психически и физически увреждания, да разчита знаците, които те изпращат с поведението си. След като завършила колеж за медицински сестри, специализирала акушерство.

Популярността й като човек, който е в състояние за минути да се справи и с най-капризното дете, бързо се разнесла из САЩ. На нея поверили отрочетата си холивудските звезди Джоди Фостър, Синди Крауфорд, Джейми Лий Къртис, Арнолд Шварценегер.

Заедно с писателката Мелинда Блау бавачката започнала да описва натрупания опит в книги. Най-известната от тях е “ Ръководство за недоспали родители“, издадена в милионни тиражи в десетки страни по света. Популярността й се дължи на умерения подход на авторката, която не залита нито към прекалената строгост, нито към модното напоследък правило „Позволявам всичко на детето, за да не пречупя характера му“. Съветите на Трейси са лесноприложими и ефикасни, основани са на уважението към личността на малкия човек.

„Спокойно бебе и доволни родители – това е най-лесното нещо -твърди тя. – Ако следвате препоръките ми, ще се научите да разчитате знаците, които детето ви изпраща и ще реагирате адекватно на ситуацията. Ще го приучи-те на режим, който е разумен и удобен и за двете страни. И от недоспали, ще се превърнете в щастливи и бодри родители.“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *