Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Годжи бери с грижа за вашето зрение и черен дроб

Знаете ли какви са ползите за здравето от консумацията на годжи бери?

 

Има хора, които твърдят, че лициум, както е другото име на това растение, е доказан извор на младост и дълголетие. Възможно ли е обаче годжи бери да предотврати хроничните заболявания?

Годжи бери е ярко растение с оранжево-червени плодове, който идва от храст, чиято родина е Китай. В Азия тези плодове се консумират почти ежедневно, като това, според местните, е гаранция за дълголетие.

През годините хората са използвали лициум за лечение на много здравословни проблеми като диабет, високо кръвно налягане, висока температура и свързани с възрастта проблеми с очите. Годжи бери се консумира сурово, варено или сушено (като стафиди) и се използват в билкови чайове, сокове, вина и лекарства.

Изследванията показват, че яденето на тези плодове предлагат някои определени ползи за здравето. Годжи бери е пълно с мощни антиоксиданти съединения и други, които могат да подпомогнат за предотвратяване на рак и други заболявания, включително сърдечно-съдови проблеми. Антиоксидантите също така стимулират имунната система и понижават холестерола.

Консумирането на храни с високо съдържание на антиоксиданти, може да забави процеса на стареене. Това се постига чрез намаляване на щетите от свободните радикали, които увреждат клеткит и човешкото ДНК. Когато ДНК е променено, клетката расте необичайно. Антиоксидантите могат да отнемат разрушителната сила на свободните радикали. По този начин, антиоксидантите помогат за намаляване на риска от някои сериозни заболявания.

Годжи бери също има в себе си съединения, богати на витамин А, които могат да имат ефект против стареенето. Тези специални съединения помагатт да се стимулира имунната функция.

Някои изследвания показват, че екстракт от годжи може да подобри здравето на мозъка и може да предпази от свързани с възрастта заболявания като болестта на Алцхаймер.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Годжи бери с грижа за вашето зрение и черен дроб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *