Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Белезникавите нокти са сигнал за чернодробни проблеми

Вярно ли е, че по ноктите могат да се разпознаят някой болести?

Надя ВЕЛИНОВА, Ямбол

Наистина е така. Ноктите могат да покажат много за хората, за това колко време и пари са похарчили, за да изглеждат добре, но те също така могат да бъдат маркер за здравето на всеки. Върху тях се отразява вътрешното здравословно състояние, твърдят и лекарите. Промените върху ноктите са сигурен показател, че нещо се случва в организма.
Например, ако по тях има малки бели лунички, които изглеждат помътнели или дори сини, тогава има проблем с кръвообращението или анемия. А белите петънца показват че има дефицит от витамини и особено от цинк. Пигментацията само на един или на няколко от ноктите показва по-незначителна травма в организма. А ако ви се струва, че те растат бавно, тогава имате проблем с щитовидната жлеза.
Не само дерматолозите могат да помогнат за диагностициране чрез пигментацията на ноктите. Някои лекари внимателно оглеждат ръцете,  като част от редовния си преглед.
Болестите на черния дроб могат също да се отразят на външния вид на ноктите. В такъв случай те изглеждат белезникави. Ако в основата са червеникави, това може да е белег за сърдечно заболяване. Ако половината са бели, а в другата си част – розови, това може да е симптом за бъбречно страдание. Жълтеникавите нокти със слабо порозовяване в основата могат да покажат наличието на диабет. Пожълтяването също така може да означава и белодробен проблем.
Лекарите съветват да обръщаме повече внимание на роговите образувания на пръстите си.
Д-р Слава Божинова – Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *