Артишок – знаете ли какво лекува?

От древни времена артишокът е бил използван за лечение на черния дроб и жлъчния мехур

Този зеленчук е много полезен и за почистване на кръвта, както и при профилактика на пикочния мехур. Египтяните високо са оценили неговите оздравителни качества, а Плиний го описва като „храна за богатите“ заради здравословните проблеми, които са следствие от „богатия“ стил на живот – прекомерен прием на храни, които са богати на мазнини и вино, което лесно може да доведе до заболявания на черния дроб като цироза и подагра.

артишок
Артишок – за какво помага?

Днес ние знаем, че артишокът има много високо съдържание на фибри, калий, калций, желязо, фосфор и други микроелементи, важни за балансираната работа на органите и системите в тялото ни.

Той е известен с подпомагане на чернодробната функция, като по този начин помага за понижаване на холестерола в кръвта. Добре е да се приема при атеросклероза, подпомага лечението на хепатит и подобрява жлъчния секрет.

Артишокът може да гарантира по-ниски нива на кръвната захар, подобряване на апетита и храносмилането. Този зеленчук е чудесен е диуретик и може да помогне при състояния на мигрена, най-вече ако миглренозните пристъпи са предизвикани от токсини в кръвта.

Тъй като помага на тялото да се освободи от излишната вода токсини, артишокът добавя като страничен ефект от своите ползи и една много приятна сияйност на кожата.

Ако не спазвате елементарните правила за здравословно хранене, ако приемате много алкохолни напитки, червено месо и мазнини, артишокът може да повиши способността на черния дроб да регенерира клетките.

ЕКСТРАКТ ОТ АРТИШОК
ЕКСТРАКТ ОТ АРТИШОК

Dr. Nature Артишок – очиства черния дроб и организма от натрупаните отрови
Dr. Nature Артишок – очиства черния дроб и организма от натрупаните отрови

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *