ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Човешки гени в ориза ще борят диарията – продължение

Изследвания, проведени в Перу от компанията Ventria Bioscience, показали, че децата със силно изразена диария при приема на течност, съдържаща такива белтъчини, оздравяват с половин ден по-бързо. Въпреки това оризът не представлява истинска находка в борбата с диарията в развиващите се страни, убедени са експертите. „Няма гаранция, че хората в бедните страни ще могат да се възползват от това, тъй като досега проблемите, свързани с патентоването, винаги са препятствали алтруистичното използване на биотехнологиите“ – отбелязал изследователят от WorldWatch Institute Брайън Хайлуел.
Освен това, по мнението на неговия колега Даниел Неренберг, „голяма част от генетично модифицираните растения няма да могат кардинално да повлияят на бедността и болестите“.
Ежегодно повече от милион бебета и деца умират от болести, свързани със замърсената вода и антисанитарните условия, и стотици милиони хора живеят в пълно изтощение от болести и лишения, както пише в отчета на WorldWatch Institute „Състоянието на света“. „Вместо да се натрапват тези продукти на бедните потребители, чието равнище на доходите не им позволява да кажат „не“ на генетично модифицираните продукти, средствата, инвестирани в генното инженерство, би трябвало да се насочат към по-актуални цели, в частност – за очистване на водата и подобряване на санитарните условия.
Това ще позволи да се предотвратят същите тези болести, които тези растения трябва да лекуват“ – убеден е Неренберг.

Из в. „Лечител“

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *