Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нощният труд предизвиква рак!

Френски учени са открили, че нощният труд увеличава с 30% риска от рак на гърдата при жените. Този фактор е бил посочен още преди две години като възможен източник на ракови заболявания от Световната здравна организация.
„Причината е, че нощните смени нарушават биологичния ритъм. Именно той управлява редуването на съня и будуването и регулира множество функции – обясйява ръководителят на изследването проф. Паскал Генел от Центъра за епидемиологични и здравни изследвания към Националния здравен институт във франция. – Изследването сред медицински сестри показва повишен риск от рак на гърдата при тези, които работят нощем.“
Според проучването опасност има и за тези, които редуват нощен и дневен труд, което разстройва повече вътрешния часовник. Риск между 30 и 50% пък има за жените, започнали да работят нощем преди първата си бременност.

Из в. „Лечител“

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *