ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Фитотерапия при сърдечни заболявания (част 1)

• Гръдна жаба (стенокардия, ангина пекторис) – 200 г изсушени, ситно настъргани стръкове пелин (обикновен, бял – аптечен).
Начин на употреба: 1 кафейна лъжичка от пелина се залива с 300 мл вряла вода. Кисне до охлаждане и прецедената запарка се пие по 50 мл преди ядене сутрин и обед – 30 дни. Следващия месец – само сутрин. На обяд и вечер след ядене се пие кафе от 1 кафейна лъжичка печено семе от бакла или фий и 1 лъжичка печена ръж. Препоръчва се на закуска да се ядат овесени ядки, а вечер да се взима пектин (по указанието на опаковката). Да се приемат периодично и комбинирани витамини.
• Сърдечен задух (сърдечна астма)
Билкова смес: по 100 г стрък босилек, стрък лазаркиня и стрък камшик, по 50 г цвят глог, дръжки вишня, стрък хвощ и корен бял оман и 40 г корен валериана. Изсушени и наситнени. От сместа 2 с.л. се варят в 500 мл вода 5 минути. От прецедена отвара се пие по 100 мл преди ядене 4 пъти дневно. Отделно се взимат по 2 с.л. 2 часа след ядене от следната смес: 2 кг мед, сок от 12 лимона, 10 листа индрише, 1 чаша бадеми, 1 чаша лешници, 1 чаша орехи, 1 чаша фъстъци. Ядките са ситно смлени. Сутрин да се закусва с овесени ядки.

Продължение…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *