Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Масаж на стъпалата спасява при температура и тромбози

Бихте ли ми казали някаква диета, която да помага при настинка!

Захари БЯГОВ, Пазарджик

Масажът на стъпалата може да излекува болести на вътрешните органи. Това са знаели още преди хиляди години древните китайци и индийци. Те са прилагали широко този вид лечение, чрез въздействие върху повече от 72 000 нервни окончания, които се намират там. Днес обаче ние се възползваме много слабо от този факт.
Масажът на рефлекторните зони на стъпала може да помогне срещу главоболие, болки в ставите, нервност и понижена концентрация на вниманието. Той е абсолютно неприложим при висока температура, възпалителни процеси, тромбози, някои кожни заболявания и бременност.
Как можете да се масажирате сами?
При главоболие масажирайте палеца, като прилагате известна сила. Също така придърпвайте и разтягайте внимателно палеца.
При нервност потърсете областта, която отговаря за слънчевия сплит. Там се открива малка вдлъбнатина, чието масажиране ще свали напрежението.
Имунната система се стимулира чрез масажиране между пръстите на краката.
Масажите върху рефлекторните зони върху вътрешната страна на стъпалото ще премахне болките в гърба. За целта прилагайте кръгови движения, като започвате от палеца и вървите към петата.
Рефлекторните зони свързани с главата се намират на палците. Върху гръбнака може да се въздейства чрез вътрешната страна на свода, върху храносмилането – в средата на стъпалото, върху органите, разположени в таза – чрез разтриване на петите.
За тези масажи не се изискват някакви особени умения.
Д-р Таня Кирчева – Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *