Високият пулс изисква лекарска помощ

При поредните профи­лактични прегледи във фирмата няколко пъти ти измерваха пулса и винаги показваше 110, а кръвното ми налягане – 80/120. Посъветва­ха ме да си изследвам щитовидната жлеза. Направих го – няма проблеми. А пулсът ми продължава да е 110. Нищо не ме боли, нямам здравословни проблеми, но този учестен пулс ме тревожи. Какъв трябва да е нормалният ми пулс?

Деница Божинова – Русе

 

Нормалният пулс на здравия чо­век трябва да е от 60 до 100 удара в минута. Освен чес­тотата много ва­жно е и сърдечният ритъм да е прави­лен, равномерен. Тъй като не споменава­те нищо за арит­мия, предполага се, че ритъмът ви е в нормата. Важно е дали имате някакви субективни оплаква­ния и дали пулсът ви постоянно е толко­ва висок. Да не би да страдате от т.нар. синдром на бялата престилка. Тоест, пулсът ви да се уве­личава само когато пред вас застане лекар. Нашите спе­циалисти ви съвет­ват да започнете да измервате по няколко пъти пулса си, докато сте вкъ­щи и сте спокойна.: Ако показва същата стойност, значи е време да потърси­те лекарска помощ. Има медикаменти, които могат да ре­гулират пулса и ако кардиологът преце­ни, ще ви ги пред­пише.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *