ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо косата пада след раждане?

Родих второто си дете преди 3 месеца и половина. От из­вестно време, около 2-3 седмици, забелязвам повече косми да падат от косата ми при къпане. Имам къса коса, правя си прическа, като я вдигам нагоре с помощта на гел, но това го правя от много години и досега не съм имала проблеми. Взех си тривитаминол да си правя маска, за да спра това падане на косата ми. Не съм ходила на специалист, но предполагам, че всичко е от раждането, а и все още кърмя. Моля ви, кажете ми какво мога да ползвам, за да спра окапването на косата?

Живка Чавдарова – Бургас

Косопадът след раждане е най-изразен около третия месец след раждането и не е свързан с кърменето или с възрастта. Хубавото е, че това е временно явление и ще премине – обикновено за около 6 месеца. Може да посетите личния си лекар и да ви направят изследване за анемия или хипотиреоидизъм, които могат да се появят след раждане и да бъдат причина за повишен косопад. Имайте предвид също така, че е нормално и да имате ежедневна загуба на 100 и дори повече косми. Може временно да спрете да използвате сешоар и стилизиращи продукти, защото това ще подобри състоянието на косата ви. Също така може да си вземете подходящ шампо­ан за измиване на косата. Добре е да започнете да приемате витамини и мине­рали за кърмещи жени. Ако не забележите подобрение, може да се консултирате с кожен лекар.

 

Какво още се случва с тялото ни след раждането?

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *