Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Олиото “чисти” черния дроб, но не правете диета на своя глава?

Аз съм на 45 години, но в последно време не се чувствам добре, бързо се уморявам. Казват ми, че причина за всички болести са лошата екология, а най-много страда черния дроб. Съветват той редовно да се чисти. Познати ми казаха, че един от най-добрите начини е да пия растително масло. Искам да знам мнението на специалист по този въпрос.

ШОПОВ, Велинград

Веднага може да се каже: чистенето на черния дроб без консултация с лекар е безсмислено, а понякога даже вредно. Слънчогледовото масло наистина има жлъчегонни свойства и ако вие имате хипомоторна дискинезия на жлъчните пътища, то може да ви помогне. От друга страна, ако в жлъчния мехур има камъни, приемането на растително масло може да провокира пристъп-колика.

Възможно е вие да сте практически здрав човек  и неразположението ви да е предизвикано от преумора.Тогава ще ви е необходима просто почивка. А може би действително имате проблеми с черния дроб или друго заболяване. За да се изясни причината за вашето състояние, трябва да се обърнете към лекар. В противен случай може да пропуснете момента, болестта да се окаже занемарена и след това лечението да бъде доста трудно.

За профилактика на заболяванията на черния дроб и жлъчния мехур ограничете приемането на тлъста, трудно усвояваща се храна.Движете се повече.Помнете, че алкохолът, даже в малки количества, е отрова за чернодробните клетки.Има и лекарства, които могат да се приемат за профилактика, но те трябва да бъдат изписани от лекар.

Д-р Слави Иванов – Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *