Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво да правим, когато лекарствата не смъкват кръвното?

Имам следния въпрос. Как да се лекува жена на 70 години, която има проблем с кръвното налягане от 1999г. Терапията от 2 месеца е  третенсиф 2.5 ml сутрин и физиотенс 0.4 ml вечер. При стойности 160/70 чувства парене в главата и стягане в областта на сърцето. Сънят е неспокоен – кошмарен. Дайте мнение за терапията?

Кремена ВАСИЛЕВА, Стара Загора

Ако систолното кръвно налягане продължава да е в тези стойности, значи не е достатъчна тази терапия. Трябва да се направят изследвания за евентуално повишена кръвна захар и/или повишени масти /холестерол и т.н/. Повечето възрастни хора имат лош сън и кошмари и затова старостта не е хубаво нещо. Трябва да се намери индивидуален подход по отношение време за лягане, спане през деня, хранителен режим, час на вечеря и мн. др. Всичките тези неща имат много важно значение за спокойния нощен сън. Стягането в сърдечната област може да се дължи и на повишеното кръвно. Ако продължи трябва да се консултирайте с кардиолог, който ще неправи необходимите изследвания за отхвърляне или потвърждаване на исхемична болест на сърцето.

Доц. Христо Деянов – Lekuva.net, 02/5812625, приема обаждания в 9.00 всяка сутрин.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *