Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на колит

Ентероколит

Смесват се и се разбъркват внимателно по 30 г. салеп на прах, стръкове от камшик и стръкове от червено подъбиче, по 20 г. листа от мента, корени от синя жлъчка и стръкове от жаблек и 40 г. листа от коприва. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 500 г. вряща вода. Врат 5 минути на тих огън и след изстиване отварата се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти дневно преди хранене.

Колит с разстройство

Смесват се и се разбъркват внимателно по 60 г. листа от живовляк и кора от дъб, 80 г цвят от лайка, 50 г коренища от очеболец и 40 г. исландски лишеи. 1 супена лъжица от сместа се залива с 300 г. вряща вода. Ври 5 минути на тих огън Кисне 40 минути и отварата се прецежда. Пие се по 100 г 4 пъти дневно преди хранене.

Колит със запек

Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 г. сладък корен, кори от зърнастец и листа от сена. 1 супена лъжица се залива с 200 г. вряща вода. След изстиване запарката се прецежда. Изпива се на 2 пъти вечер.

Хроничен колит

Смесват се и се разбъркват внимателно 200 г цвят от лайка и 80 г. листа от мента. 1 равна супена лъжица от сместа се залива със 400 г. кипяща вода. Кисне 15 минути и запарката се прецежда. Изсипва се в термос. Подслажда се с мед. Пие се на глътки на лягане, при събуждане през нощта, на ставане.

Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 г. листа от живовляк, корени от черен оман, стръкове от хвощ и цвят от лайка. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 600 г. вряща вода. Ври 3 минути на тих огън, кисне 1 час и отварата се прецежда. Пие се 6 пъти дневно по 1 винена чаша 20 минути преди и 40 минути след хранене.

Хроничен колит с слуз и кръв

Смесват се и се разбъркват внимателно 70 г. стръкове от камшик, 150 г. цвят от лайка, 40 г. листа от мента, 50 г стръкове от жълт кантарион и 80 г стръкове от водно пипериче. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 600 г вряща вода. Ври 5 минути на тих огън, кисне 1 час и отварата се прецежда. Пие се 6 пъти дневно по 1 винена чаша 20 минути преди и 40 минути след хранене.

Смесват се и се разбъркват внимателно по 60 г. листа от живовляк, цвят от невен, стръкове от овчарска торбичка и цвят от ружа. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 600 г. вряща вода. Ври 5 минути, кисне 1 час и отварата се прецежда. Пие се 6 пъти дневно по 1 винена чаша 20 минути преди и 40 минути след хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *