Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Синусите се възпаляват заради полипи в носа

Здравейте, преди два месеца постъпих в болница след направена рентгенова снимка, от която оста­новиха, че имам хроничен синузит и вече са се образували някакви кисти. Започ­нахме курс на лечение с ксилофарм под формата на дренаж, венозно медаксон и ксизил. Носът ми вече няма секрети, но е все така запушен. При последния преглед лекарят ми каза, че съм за операция. Би­хте ли ми казали дали наистина трябва да си направя тази операция? Благодаря ви за отговора!

Катя Щерева – Ямбол

Възпалението на синусите винаги е свързано с нарушена вен­тилация и дренаж на синуса. Това могат да бъдат анатомични или функционални нарушения:

  • по-тесни канали на синуси­те;
  • кисти;
  • полипи;
  • сраствания или тежки алер­гии, които в крайна сметка во­дят до нарушена вентилация и дренаж вследствие задръжка на секрет и благоприятна среда за развитие на микроби.

Оперативното лечение се състои в това да се разширят каналите (при фронтални синуси) или да се направи голям отвор по медиалната стена (при максиларните синуси), да се отстранят кистите или полипите и в крайна сметка да се подобрят венти­лацията и дренажът. Като цяло операцията на максиларните синуси е по-благоприятна от опе­рацията на фронталните синуси, но при причини от анатомичен характер единственото решение е оперативно. Следоперативният период не е от най-леките, но все пак зависи и от това по какъв начин е извършена операцията и това е индивидуално при всеки пациент.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *