Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Камшикът възстановява черния дроб при хроничен хепатит

Камшикът, известен още като бутрак, охтиче, чичак, ребник, маясъливче, расте из храсталаци, покрай пътищата и ливадите из цялата страна. Използва се цялата надземна част. В него има етерично масло, флаваноиди, танини, силициева киселина, витамините С, Р, К, манган и др. Действа адстрингентно, противовъзпалително, кръвоспиращо и капиляротонично. Притежава антисептично и диуретично действие, стимулира жлъчкоотделянето. Служи като антидот срещу алкалоиди. Използва се при литиаза на жлъчния мехур, хроничен хепатит, бъбречна литиаза, възпаление на лигавиците в устната кухина, чревни разстройства, бяло течение, като противоотрова и в промишлеността за жълто оцветяване. Не се препоръчва при хронична сърдечна и бъбречна недостатъчност и отоци.

Дозиране и начин на употреба: 2 с.л. в 400 мл вряща вода. Престояват 1 час. Прецежда се и се пие по 1 кафена чаша преди ядене 3 пъти на ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *