Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 задължителни правила при лечението на гъбички

Гъбичките са зараза, която трудно се елиминира

Гъбичките са изключително упорита зараза, която не бива се очаква да премине сама. За да се излекува човек – независимо дали гъбичките са поразили ходилата, вътрешните или половите органи, той трябва да обърне сериозно внимание на въпроса и да предприеме мерки.
Ето кои са 4-те основни действия, когато ходилата са поразени от гъбички:
–    задължителна е правилна и редовна обработка на обувките, които носите. За дезинфекция работа върши 20-процентов разтвор формалин. С него се намокря парче плат и се обтрива вътрешността на обувката, след което обувката се обвива в целофан и се оставя поне за час. Добре е процедурата да се прилага на няколко дни до пълно премахване на гъбичките;
–    на следващо място трябва да се дезинфекцират и чорапите – препоръчваното средство е гладенето, като внимателно чорапите трябва да се изгладят и отвътре, и отвън. Тънките чорапогащи, които не подлежат на гладене, се накисват с цел дезинфекция в разтвор с оцет;
–    ваната, която ползвате, трябва също да се дезинфекцира. Може да се използва оцет, а след това обилно да се изплакне с вода;
–    трябва да се полагат и грижи за ноктите – след като използвате ножичка или пила за премахване на част от заразената повърхност на нокътя, те трябва да се изварят във вода, за да не се предаде заразата повторно.
И не на последно място – не се отчайвайте! Резултатите от лечението на гъбички по ноктите на краката са видими едва след 10-12 месеца.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *