Черният дроб пречиства целия организъм – погрижете се за него!

Този неуморен „труженик“ постоянно трябва да наваксва загубите и вредите, които му нанасяме неволно в забързания си всекидневен ритъм. Как можем да му дадем здравословна „почивка“ и да му помогнем да функционира по-лесно и безпроблемно?

Съвременният живот е бърз, динамичен и неподвластен на традиции. До началото на миналия век всекидневието е било повторяемо в рамките на по­коления – детето е следвало начина на живот на своите дядовци и прадядовци. Част от това всекидневие е била и консумацията на храни и напитки. Това, което консу­мираме днес обаче, е различ­но – и като съставки, и като рецептура, и като честота.

Болестите на циви­лизацията идват с промените

Телата ни не еволюират толкова бързо, колкото ин­дустриите, обаче, и затова често сме свидетели на хра­нителни алергии, промени в метаболизма и други т. нар. болести на цивилиза­цията. Освен хранителните навици, значително се е променил и ритъмът на живот. Домашната храна е по-вкусна, по-хранителна и по-полезна, но за съжаление все по-трудно достъпна, особено в динамичния ни  стресов ден. В резултат консумираме храни, които са с 3 лоша хранителна стойност и се усвояват по-трудно от организма.

Кой орган се прето­варва най-много

Един от важните органи в човешкото тяло е черният дроб, който се грижи за пре­чистването на цялото тяло. Дори и при балансирането на всички хранителни групи – белтъчини, мазнини и въ­глехидрати, те се преработ­ват основно в черния дроб и черният дроб е нужно посто­янно да наваксва. Постенето е изключително подходящо, защото освен всички теж­ки храни забранява и приема на алкохол. То е било препоръчано не само като религи­озен обред, а основ­но като здравословна „почивка“ за черния дроб. В забързаното ни всекидневие този здраво­словен ритуал е отпаднал и черният ни дроб се натоварва без почивка.

Какви предпазни мерки можем да вземем днес

Решение е приемът на препа­рат за подобряване функци­онирането на черния дроб. Има различни такива пре­парати, като някои от тях се купуват без лекарско предписание. Пречистеният екстракт от соя, например, под формата на „есенциални“ фосфолипиди, доставя на черния дроб абсолютно идентични по химическа структура и действие с про­извежданите в черния дроб на човешкото тяло фосфо­липиди. Те са съставна част от мембраната на клетките и имат няколко основни функ­ции – защитават клетката от различни външни влияния, участват в транспортните й процеси, осигуряват течли­вост на мембраната и нейната гъвкавост и най-важното – нормализират нарушена­та чернодробна функция и спомагат за регенериране на чернодробната тъкан. Соевият лецитин намалява натрупването на мазнините в черния дроб и помага за изгарянето им и забавя син­теза на холестерола. Соевите фосфолипиди помагат за по-добрата работа на този важен орган и са напълно безопасни – не са познати състояния на отравяне или предозиране.

 

 

Билкови смеси за по-здрав черен дроб

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *