Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Алкохолната зависимост се побеждава много трудно!

От няколко години майка ми прогресивно пие и според мен вече е алкохоличка. Моля ви, дайте ми съвети какво лечение бих могла да предприема за нея. Тя също вече е готова да се заеме с проблема. Мога ли да разчитам на алтернативни методи, като еликсири и иглотерапия, или трябва направо да се насоча към психи­атър и да не губя време? Това ли са лекарите, които лекуват тази зависимост?

Евелина Кръстева – Пловдив

Първото условие за ус­пешно лечение е майка ви да е съгласна. Спазено е, нали? Не губете време с еликсири и пр., идете при личния лекар да й даде направление за пси­хиатър. Разговаряйте с него дали е необходимо да постъпи за болнично лечение, същест­вуват специализирани клини­ки за алкохолици. Започнете лечението час по-скоро, за да предотвратите усложнения­та. Справянето със зависимо­стите изобщо, особено с тази от алкохол, е изключително трудно и тежко начинание за зависимия и цялото му семей­ство. Въпреки това хората, които не се отказват, в много случаи успяват да се излеку­ват и да започнат живота си отначало. Има няколко неща, които са от огромно значение за успешността на лечение от зависимост. Едно от нещата е зависимият да е мотивиран да се справи с проблема си, да го иска, въпреки че ще му е трудно й ще изисква от него денонощни усилия. Друго много важно нещо е този човек да има подкрепата на семейството си. Подкрепата в такава си­туация е доста сложно нещо, тя трябва да съчетава, от една страна, любов, топлина и разбиране към зависимия чо­век, а От друга – решителност, твърдост и постоянство. Зависимият трябва да знае, че е обичан, но поведението му причинява болка на близките. Колкото повече му се дава да разбере, че когато е пиян или в абстиненция, кара хората около себе си да се чувстват нещастни, обидени, наранени, отхвърлени, безсилни, толкова повече той ще си дава сметка за последствията от действи­ята си и отговорността, коя­то носи. Добре е да говорите със своя близък човек, да не го осъждате, но да му посочвате всички конкретни ситуации, в които наранява другите, за да го стимулирате в процеса на мотивация за лечение. Не за­бравяйте, че зависимостта от алкохол е болест. Тя се развива както на физическо ниво, така и на психично.

Много важно условие за справяне със зависимостта е да се намери добра професио­нална помощ. Лечението започ­ва с детоксикация (физическо изчистване на организма от веществото) и продължава с рехабилитация (работа върху психологическата зависимост и причините, които стоят зад алкохолизма). След това е до­бре да помислите за влизане на вашия близък в терапевтична общност.

Днес има много продукти против алкохолизъм, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на алкохола и цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на алкохола и цигарите!

 

Все още ли искате да пиете? СПРЕТЕ АЛКОХОЛА С КУДЗУ КОРЕН – най-доброто средство в света против алкохолизъм и тютюнопушене!

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *