Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Контрасти в здравеопазването: Защо не ми дават епикризата?

Оперираха майка ми в Първо хирур­гично отделение в болница „Токуда“ с направление. При приемането от фор­мулярите, които ни предоставиха да попълним и подпишем, стана ясно, че ще бъде лекувана по 156/158 клинични пъте­ки КП №156 гласи; „Оперативни проце­дури на хранопровод, стомах и дуоденум с голям и много голям обем и сложност при лица над 18 години). Казаха ни, че НЗОК плаща 2000 лв. по тази пътека, но ако се наложи, в процеса на лечени­ето и престоя в болницата, трябвало да се доплати за горницата над тези 2000 лв., които покрива Касата. Каква беше изненадата ми, когато един от хирурзите, участвали в операцията на майка ми, ми се обади по телефона и ме уведоми, че днес ще изпишат майка ми от болницата и трябва да платя още 830 лв. допълнително, като се съобразя това да се случи до 12 ч., защото касата им в болницата, тъй като е неделен ден, работела само до обяд. Не можах да реагирам веднага, тъй като е неработен ден и нямаше откъде да извадя толкова пари в брой. Очакванията ми бяха, че като ги плащам, ще ми се обясни за как­во точно е нужно да се доплати – за оп­ределени процедури, които извънредно са правени, консумативи, изследвания и т.н. Оказа се, че са ми подготвили едно листче (някаква тяхна бланка, размно­жена на ксерокс), на което ръкописно с химикал с едър шрифт беше написано: „Дарение – 830 лв.“

В момента, в който се извиних и обяс­них, че днес не ми е възможно да ги пла­тя, а трябва да изчакат до понеделник, сестрата, която беше дежурна, веднага си промени настроението, започна да ми говори със заплашителен тон и ми издърпа листчето от ръцете.

Притесненията ми са, че сега ще откажат да дадат епикризата на май­ка ми, а тя е безнадеждно онкоболна и аз не мога по-нататък да реагирам по никакъв начин. Как да реагираш на тази явна наглост? М.Г.

Контрасти в здравеопазването: Търси се българският д-р Хаус!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *