Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Коензим Q-10 – повсевместният антоксидант

Коензим Q-10 е един от най-важните хранителни вещества полезни за човешкото здраве и най-вече за здравето на сърцето и сърдечно-съдовата система. Това е една от най-съществените добавки, които трябва да приеме един човек, който приема лекарства за намаляване на холестерола. Коензим Q-10 помага да се регенерират и други членове на антиоксидантната мрежа като глутатион, витамин Е и витамин С. Ползите от този коензим също включват подобряване на мозъчната функция, увеличение на енергията и издръжливостта, както и предотвратяване на заболявания на стната кухина и много други.

Коензимите са хранителни вещества, чиято основна задача е да работят заедно с ензимите в клетките за да преобразуват храната в енергия. Повечето от витамините от В групата, много от минералите и други съединения наречени хинони се считат за коензими. Един такъв коензим е коензим. Той се намира във всяка една от вашите клетки, голяма част от които са в митохондриите и са отговорни за създаването на енергия. Най-високите концентрации на този коензим се намират в сърцето. Два пъти повече отколкото във всеки друг орган от тялото. След сърцето най-много коенцим Q-10 има в мозъка, бъбреците и черния дроб. Всеки недостатък на коензим в организма ще се отрази първо на тези органи в тялото ви.

Спадът на митохондрии в организма води до хронични заболявания. Всяка една повреда в митохондриите е свързана със загуба на енергия с напредване на възрастта. При един 90 годишен човек например има повреда в митохондриите си до 95%. Изследователите свързват увреждането на митохондрииите с болести като болестта на Алцхаймер, диабет тип 2, сърдечна недостатъчност и рак. Митохондриите съдържат тяхно собствено ДНК и са изключително уязвими от свободните радикали. Много учени вярват, че здравето на митохондриите ви определя дълголетието ви.

Коенцим Q-10 е един от антиоксидантите, които вашето тяло е свободно да произведе заедно с други антиоксиданти като глутатион и липоева киселина. Производството на този коензим взима връх да към двадесетата година и намалява с напредването на възрастта.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *