Еликсирът на безсмъртието, дошъл от инките и ацтеките, е достъпен за всеки от нас

Амарант е символ на безсмъртието, а брашното от това растение има научно доказани ползи за здравето, които не бива да се пренебрегват

Според Марк Тулий Цицерон безсмъртието най-лесно се дефинира така: животът, даден ни от природата, е кратък, но споменът за един добре прекаран живот е вечен.

Кой би отказал да има винаги под ръка някое магическо средство, което да удължава младостта, да поддържа здравето, яснотата на ума, активността и радостта от живота?

Има го, и е известно вече повече от 6 хиляди години. Древните елини не без основание са го нарекли „еликсир на безсмъртието“. Подобни отзиви са дали и древните ацтеки и инките.

Най-хубавото е, че такова средство и днес е достъпно за всеки от нас, защото е брашно. Вярно, брашно, но не съвсем обикновено.

Не е и от тези, които най-често използваме и ядем, а от брашно от амарант.

Самото име на това растение показва неговите невероятни свойства:

– „Мара“ е богинята на смъртта на древните славяни и арийци.

– Префиксът „А“ е отрицание.

Оказва се, че амарантът е „отричащ смъртта” и дарява вечна младост.

Инките и ацтеките, древните арийци, славяни, индийци и китайци са хранили новородените с рядка каша от вода и брашно от амарант. С него са лекували тежки заболявания и са забавяли стареенето, като са яли всеки ден хляб с добавка на брашно от амарант.

А древните елини наричали амаранта символ на безсмъртието

Растението амарант е наистина уникално, тъй като е на първо място по съдържание на сквален: вещество, което може да осигури пълна защита на целия организъм, благодарение на способността си да освобождава кислород от водните молекули и да предотвратява неговия дефицит в организма.

Не напразно скваленът е наричан още „кислороден витамин“ и „хапче за всички болести“

Невероятните свойства на това въглеводородно съединение обаче не се изчерпват със способността да генерира кислород, насищайки кръвта с него, възстановявайки еластичността на кръвоносните съдове и ускорявайки процесите на регенерация на клетките.

Скваленът е:

✅ Уникално противотуморно средство, което предпазва клетките от мутации, способен не само да потиска растежа на съществуващите злокачествени клетки, но и да ги унищожава напълно.

✅Един от най-мощните имуностимуланти за укрепване на имунната система.

✅ Естествен антибиотик и силен антиоксидант.

✅ Активен участник в метаболитните процеси, забавящи стареенето на организма, незаменим елемент за поддържане на водния баланс, здравословния метаболизъм на мазнините и здравословните нива на холестерола.

✅ Скваленът няма равен по отношение на свойствата за заздравяване на рани. Той лесно се справя с трофични язви, тежки изгаряния и сериозни заболявания като екзема и псориазис.

Дълго време черният дроб на дълбоководните акули се смяташе за единствения оскъден и изключително скъп и нехуманен източник на сквален.

Интересен факт: благодарение на сквалена, произвеждан в черния дроб, акулите не са чувствителни към радиоактивно или химическо замърсяване. А раните им зарастват 4 пъти по-бързо от тези на хората.

Можете ли да си представите какво задоволство предизвика изследването, в резултат на което беше установено, че съдържанието на сквален в маслото и брашното от амарант, в сравнение с черния дроб на акулата, е просто извън мащаба.

– в черния дроб на дълбоководната акула е 1-1,5%, а в брашното от амарант – 8-10%.

Брашното от амарант може да се използва не само за приготвяне на хляб

Съгласете се, че има хора, които не обичат хляб, както и такива, които не могат да си го направят сами.

Това не е проблем, тъй като брашното от амарант може да се добавя към печени продукти, смесено с пшенично брашно (между другото, такива печени продукти не застояват много дълго време), каша (в идеалния случай в овесена каша), супи (особено гъбена супа, която придобива напълно изискан вкус), гювечи и чийзкейкове с извара, месни сосове, кисели млека и коктейли.

Както можете да видите, има много възможности, просто трябва да се възползвате от тях. Така че защо да не използвате „еликсира на вечната младост и безсмъртието“, който идва от инките, ацтеките и нашите древни предци, особено след като неговата уникалност и безусловни ползи са научно доказан факт.

Източник: dzen.ru

B17 Комплекс Форте: витамин Б17 (B17 100 мг.) + рейши, чага, облепиха, корен от глухарче и джинджифил
B17 Комплекс Форте: витамин Б17 (B17 100 мг.) + рейши, чага, облепиха, корен от глухарче и джинджифил

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *