Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Безплатни прегледи за глаукома и рак на дебелото черво в медицински център „Лозенец” в София

Може да се възползвате от безплатни прегледи за глаукома и рак на дебелото черво през месец март в медицински център „Лозенец” в столицата.

безплатни прегледи за глаукома и рак на дебелото черво

Източник на изображението: https://www.freepik.com/От 12 до 15 март, от 10:00 до 17:00 часа, хората над 45 годишна възраст могат да се възползват от безплатни профилактични прегледи за глаукома, като целта е превенция на заболяването. Това съобщават от Университетска многопрофилна болница „Лозенец”.

Хората, които искат да бъдат прегледани, трябва предварително да си запишат час на телефон: 02/ 96 07 682 или през контактите на сайта на болницата. Също така се изисква пациентите да носят медицинската си документация.

През третата седмица на март месец се отбелязва Световната седмица за борба с глаукомата. Това е дегенеративно заболяване на очите, което понижава зрителната способност поради увреждане на очния нерв и повишеното очно налягане. Заболяването се наблюдава най-често при хора над 60 години. Смята се, че един на 200 души над 40 и всеки 8 над 70 ще развие болестта.

Глаукома, катаракта, пресбиопия: Какви очни заболявания заплашват след 40 години? – https://lekuva.net/164523/glaukoma-3.html

Безплатни прегледи за рак на дебелото черво

 

В дните 25-28 март ще има безплатни консултации за хора, които са диагностицирани с рак на дебелото черво, както и за хора, които имат фамилна анамнеза на болестта.

Прегледите ще се провеждат от 9:00 до 16:00 часа.

Хората, които искат да се възползват от услугата, трябва да имат предварително записан час на тел.: 02/ 96 07 682. Може също така да си запишат час за посещение и през контактите, посочени в сайта на медицинския център. Също така е важно пациентите да носят медицинската си документация.

Кампанията ще завърши на 29 март със симпозиум, на който ще се обсъждат новостите в диагностицирането и лечението на рака на дебелото черво. Срещата се организира от медицински център „Лозенец” и Българското дружество по колопроктология.

Линк към сайта на УМБАЛ „Лозенец“: https://www.lozenetz-hospital.bg/

Какви са първите признаци на рак на дебелото черво и за какво да внимавате? – https://lekuva.net/253292/parvi-priznatsi-na-rak-na-debeloto-chervo-za-kakvo-da-vnimavame.html

Източник: https://www.bta.bg/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *