Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При какви заболявания започваме да се нахвърляме неудържимо на сладкото?

Жадувате ли постоянно за сладко? Ще ви бъде ли крива сутринта, ако не хапнете сладка кифличка и не изпиете чаша кафе със доста захар?

Понякога желанието да ядете бонбони или парче торта възниква, когато просто искате да се отпуснете. Но такива вкусови предпочитания могат да подсказват наличието на някои болести.

Защо прекалено ви привлича сладкото?

За това си има обяснение. Нека да разгледаме защо може да бъде толкова трудно да се потисне желанието за сладко и какви заболявания могат да се крият зад прекомерното желание за въглехидрати.

Какво да направите, ако ви се иска сладко за закуска, обяд и вечеря

Закуската винаги трябва да е питателна, за да зареди тялото с енергия. Най-добрият вариант е протеинова закуска с аминокиселини. В този случай ще бъде възможно да се задоволи чувството на глад и да се зареди тялото с енергия. Няма да са необходими вредни закуски под формата на въглехидратни продукти.

Имайте пред вид, че ако се опитвате да отслабнете с помощта на драстична диета, тогава тялото може просто да „стачкува“ и да „иска“ сладкиши.

Към обяд нивата на енергия спадат и често си мислим, че би било хубаво да изпием чаша кафе с нещо вкусно. Но всъщност пиенето на кафе на обяд може да причини безсъние през нощта, а сладкишите определено няма да са от полза за тялото. Затова по-добре заменете кафето с билков чай ​​и избягвайте сладкото. Ако вместо захар добавите подсладител към кафето или чая си, това няма да реши проблема, тъй като в този случай тялото няма да получава достатъчно глюкоза и пак ще ви влече към бонбоните и сладкишите.

Разходките на чист въздух по време на обяд също са полезни, намаляват нивата на стрес и помагат за възстановяване на енергията. Не забравяйте, че при стрес тялото изразходва два пъти повече енергия, така че се опитайте да не сте нервни. Така желанието за сладко да намалее.

Вечерта е идеално време за възстановяване

Но много хора, след като се приберат от работа, веднага се захващат с домакинстване, а между нея похапват сладкиш или парче торта, за да се отпуснат поне малко.Резултатът е, че настроението ви се подобрява, но стресът не изчезва.Ако правите това всеки ден, количеството консумирана захар ще се увеличи и здравето ви ще се влоши.

Решението: Отделете поне няколко минути за почивка, медитация, дихателни упражнения или просто седнете в тишина.

Ако дори след обилна вечеря ви се прияде нещо сладко, това може да е въпрос на навик или неудовлетвореност от изминалия ден. В този случай ви съветваме да си измиете зъбите, това ще ви позволи психически да се подготвите за нощна почивка.

Ето и болестите, които провокират желанието за сладко

  1. Остеохондроза.

Когато артериите, транспортиращи кръв към мозъка, са притиснати, мозъкът не получава достатъчно глюкоза и съответно изпраща сигнали на тялото, че са необходими бързи въглехидрати.

  1. Проблеми със стомашно-чревния тракт

(повишена киселинност, запек, дисбиоза и други) нарушават процеса на усвояване на минералите и аминокиселините, поради което възниква желанието да се яде нещо сладко.

  1. Чернодробни заболявания.

Ако човек е претърпял болестта на Боткин, той винаги ще иска сладкиши. Когато далакът страда от възпаление, той „иска“ въглехидрати.

  1. Захарен диабет.

При диабет тип 1 човек винаги жадува за сладко, защото тялото не произвежда необходимото количество инсулин за усвояването на глюкозата.

  1. Бирен алкохолизъм.

За да преработва дори малка доза алкохол, тялото се нуждае от глюкоза и можете да си я набавите, като ядете сладки храни.

Но не забравяйте, че желанието за сладко може да е причинено и от липса на воля. Въпреки това преди да се опитате да промените навика си за редовно похапване на сладко, трябва да обърнете внимание на здравето си и да се уверите, че не страдате от посочените или от някои други болести.

Източник: econet

Глюко баланс
Глюко баланс за нормализиране на кръвната захар

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *