Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болестта X: 20 пъти по-смъртоносна от ковид?

Световният икономически форум (WEF) се проведе от 15 до 19 януари 2024 г. в Давос, Швейцария. Основна тема на дискусията беше заплахата от разпространението на смъртоносна болест, наречена „Болестта X“

болестта X

Колко опасна е „болестта X“?

„Болестта X“ е неизвестен или не напълно проучен патоген, който може да причини епидемия или пандемия. Все още не е ясно какво може да очаква светът от новата болест. Единственото нещо, което лекарите уверено заявяват е, че по отношение на броя на смъртните случаи „болестта X“ може да надхвърли COVID-19 поне 20 пъти.

„Нови предупреждения от Световната здравна организация (СЗО) предполагат, че неизвестна „болест Х“ може да причини 20 пъти повече смъртни случаи от коронавирусната пандемия“, се казва в съобщението на WEF.

Сред факторите, допринасящи за развитието на нов патоген, учените посочват увеличените промени в околната среда и развитието на биологични оръжия. Отбелязва се също, че поради нарастващата резистентност на известни бактерии към антибиотиците е възможно „болестта X“ да стане една от известните бактериални инфекции.

Да припомним, че през 2020 г. експертите на Световната здравна организация заявиха, че първият „патоген X“ е коронавирусът SARS-CoV-2, който причини пандемията от COVID-19.

Колко души са починали от COVID-19?

Според СЗО броят на починалите от коронавирусна инфекция в света по време на пандемията е около 6,9 милиона души. В същото време генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейесус каза, че реалният брой на жертвите е по-висок: според него 20 милиона души са починали от COVID-19.

Какви решения бяха взети в Давос?

Съобщава се, че на срещата в Давос бяха проучени мерките, необходими за подготовка на здравните системи „за многото предстоящи предизвикателства“.

В диалога участваха ръководителят на СЗО Тедрос Гебрейесус, членът на изпълнителния комитет на WEF в Женева Шиам Бишен, заместник-председателят на Apollo Hospitals Enterprise Pritha Reddy, бразилският министър на здравеопазването Нисия Триндаде Лима, председателят на борда на AstraZeneca Мишел Демаре и други експерти.

Конспиративни теории

Включването на болестта X в дневния ред на Давос и финансово заинтересованият състав на участниците, включително големите фармацевтични компании, показва, че диалогът на сесията се върти около увеличаване на инвестициите. От полза е за големите фармацевтични компании, които уж демонстрират далновидния си подход към готовността за пандемия, поради което обсъждат въпроса на Световния икономически форум. Това е само една малка част от конспиративните теории, които видяха бял свят в социалните мрежи и интернет-форумите.

„Болестта X“ беше обсъдена в Давос преди пандемията от COVID-19

Според някои учени „патогенът Х“ вече съществува. Това е вирусът на птичия грип H5N1, който е направен способен да се предава от човек на човек, а не само между животни или от птици на хора. Само при това условие инфекцията може да стане масова и да предизвика пандемия, а не изолирани локални огнища сред служителите на птицефермите. Такива мнения съществуват, заради предисторията на пандемията от COVID-19.

Обсъждането на „болестта X“ в Давос напомня за така нареченото „Събитие 201“. То се проведе през октомври 2019 г., тоест точно преди началото на пандемията от COVID-19, и беше представено като учение в случай на ужасна пандемия, причинена от коронавируса. Беше организирано от същия Световен икономически форум, както и от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс и университета Джон Хопкинс.

Вече е ясно, че това е било послание към света за бъдеща пандемия, насочено предимно към специалистите

Има много прилики между тези учения и реалностите на пандемията.

Първо, коронавирусът е избран като патоген.

Второ, както вече е добре известно, именно с него преди време са правени изследвания, за да го направят по-опасен и заразен за хората. Много изследвания са посветени на това, всички данни са оповестени и се знае кой и къде го е направил.

Трето, както разбираме, по това време вече е имало предварителни разработки за създаване на ваксина. Ако не бяха те, тя нямаше да се появи толкова бързо. И разбира се, това беше огромен бизнес за фармацевтичните компании, които започнаха да произвеждат ваксини.

20 пъти повече хора ще умрат, отколкото от Covid – откъде се появи тази цифра?

Учението „Event 201“ (Събитие 201) беше симулирано на компютър и имаше грешка в изчисленията – нивото на смъртност беше прието за над 60%. Реално се оказа, че е значително по-нисък – около 2-3%. Сега се говори, че 20 пъти повече хора ще умрат от „болестта X“, сравнено с тези, които са починали от ковид. Лесно е да се изчисли, че смъртността при това трябва да бъде приблизително 50-60%. Добре знаем, че този тип смъртност е типичен за птичия грип H5N1. И това е факт, потвърден от случаи на заразяване на хора от птици, сред които най-малко половината от пациентите са починали. Тоест за 20 пъти по-висока смъртност от тази при ковид дори не са необходими допълнителни изчисления. Тя е известна.

Време е да се подготви ваксина срещу птичия грип H5N1

„От тази гледна точка вирусът на птичия грип H5N1 е идеален за нова пандемия“, смята руския експерт и известен вирусолог Пьотр Чумаков. „Нуждаем се просто от лесно предаване от човек на човек.“ Но за съвременната наука, както показа историята с коронавируса, това е разрешим проблем. Такъв вирус може да бъде отгледан чрез селекция върху човешки клетки или направен с помощта на генетични модификации.

Пьотр Чумаков

Такъв вирус вече съществува и освен това има ваксина срещу него, чието освобождаване може бързо да се случи в началото на пандемия. Както беше с ковид. Всичко това е изключително полезно за големите фармацевтични компании. Изглежда, че бизнесът с инфекции се рационализира. Освен това това е ефективен начин за манипулиране на обществото.

Изказванията и речите за „болестта X“, като тези в Давос, са послание към света, преди всичко за тези, които са запознати, които разбират проблема. Това предполага, че има някакви планове. Затова много независими учени се опасяват, че вирусът ще бъде пуснат. Той може да бъде различен, в зависимост от конкретни събития.

Но има предупреждение и то трябва да се вземе предвид. И преди всичко, време е да се разработи ваксина срещу птичи грип H5N1, адаптирайки я за хора. За да не бъдем хванати неподготвени в случай на пандемия.

Източник: ria.ru

Изглед на опаковката на продукта Доктор Силвър Dr. Silver
СРЕБЪРНАТА ВОДА, направена с новия генератор за сребърна вода Dr.Silver, е с още повече ползи за здравето

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *