Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво общо има Бил Гейтс: конспиративни теории за произхода на COVID-19

В интернет и медиите има много теории, които се опитват да обяснят появата на COVID-19 или познат още като коронавирус

COVID-19
Конспиративни версии за произхода на COVID-19

Техният спектър е широк – от естествен до конспирационен и дори извънземен.

Всички сме загрижени не само за последствията от пандемията. Загрижени сме от липсата на средства за защита, от случващото се със световната икономика. И заедно със страхът от неизвестното и грижата за онова, което се случва, в разговорите на милиони хора по света се прокрадва и интерес… Откъде се появи това зло?

Според общоприетата хипотеза виновни са китайските хранителни предпочитания, които в някои случаи са и доста екзотични. На пазара в Ухан се продават не само морски дарове, но и насекоми, змии, както и прилепи, от които жителите на Средното царство предпочитат да готвят супа. Според повечето епидемиолози прилепите са станали източник на инфекция за „нулевия“ пациент, след което коронавирусът започва своя смъртоносен поход по целия свят.

Съществуват обаче и други версии за появата на злощастната инфекция.

Инструмент за контрол на човечеството

Сценарият, според който природата е намерила начин да намали числеността на хората, населили планетата Земя, беше многократно тиражиран от футуролози и теоретици на конспирацията. Избухването на епидемията COVID-19, причинена от коронавирус SARS-CoV-2, се вписва в нея доста добре. Да, от една страна, смъртността от болестта не е много висока и е малко вероятно тя да унищожи значителна част от човечеството. От друга страна обаче, нека прочетем следващите новини, идващи от лабораториите.

Коронавирусът може да доведе до безплодие, твърдят китайски учени

Те открили, че тестисите на мъжете са потенциална мишена на тази инфекция. Аутопсия на шестима починали пациенти показа, че COVID-19 им причинява орхит – възпаление на тестисите. При всички жертви на коронавирус са наблюдавани разрушаване на зародишните клетки, малък брой (или отсъствие) на сперматозоиди в семенните канали и други признаци на заболяването.
Ясно е, че докато лекарите по света са заети с борбата с пандемията и спасяването на човешки животи, малко хора се замислят за такива възможни усложнения като безплодието. Вероятно ще бъдат проведени пълни проучвания за ефекта на вируса върху репродуктивната система, но това ще се случи на един по-късен етап. И ако се потвърди, че COVID-19 причинява безплодие, това няма да помогне на по-голямата част от възстановените. Всичко се свежда до един тъжен факт: те няма да могат да имат потомство.

По този начин коронавирусът наистина е в състояние да действа като регулатор на населението на Земята, без да убива. Част от човешкото население ще стане стерилна. Как да не си спомним предупрежденията на привържениците на теорията на конспирацията? Например видео блогърът Джордан Сатер , който заяви, че епидемията от COVID-19 е инструмент за контрол на населението, създаден от Британския „Пирбрайт институт“ и милиардера Бил Гейтс. Бившият ръководител на Microsoft чрез своята фондация финансира този център за изследване на вирусни заболявания. През октомври миналата година дори беше проведено упражнение, което симулира мащабно огнище на коронавирус. Наричаше се събитие 201. При симулирането на епидемия бе съобщено, че 65 милиона души са „умрели“ в рамките на 18 месеца.

И след два месеца в Ухан започна не виртуална, а истинска епидемия.

Големият фарма-заговор

Терминът „Big Pharma“ се използва за обозначаване на около 50 световни компании, които определят основните параметри на пазара на лекарства. Тяхното присъствие е общо и повсеместно, а оборотът им се оценява на не по-малко от 1 трилион долара.

Не е нужно да имате една педя чело, за да разберете: всичко, което се случва сега, всичко онова, което причинява COVID-19, е полезно за гигантите от фармацевтичната индустрия. Паниката расте – продажбите на лекарства за профилактика на инфекции, както и антивирусни и противовъзпалителни средства растат. И когато се появи ваксината, те ще имат наистина фантастични печалби.

През 2009 г. светът преживя нещо подобно. Тогава се развихри свинския грип и наред със сърцераздирателните викове „Всички ще умрем!“ течеше рекламна кампания за антивирусно лекарство, което донесе на фармацевтите около 1 милиард долара.

Затова дори и сега теоретиците на конспирацията подозират Big Pharma за умишлената ескалация на истерията и, вероятно, в създаването на самия коронавирус. Освен това, някои експерти смятат, че ваксина срещу SARS-CoV-2 вече е разработена. Но големите шефове на бизнеса с лекарства просто чакат момента, в който СЗО да признае коронавируса като основна заплаха за живота и здравето на хората, след което ще ударят джакпота.

Китайско биологично оръжие

Би било странно, ако пандемията премине без слухове за биологично оръжие. Оръжие, за което се твърди, че е изгубено или „избягало“ от секретна лаборатория. Версии не липсват, споровете са за това чие е оръжието.

Най-популярната хипотеза е: новият коронавирус е създаден по поръчка на китайското правителство като част от държавната програма за разработване на биологично оръжие. Тук не е нужно да измисляте нищо специално: Институтът по вирусология на Китайската академия на науките се намира в Ухан. Това беше споменато след първите съобщения за епидемията. В китайските социални мрежи започнаха атаки срещу Ши Дженгли, един от изследователите, които работят в института. Той е изучавал вирусите, които атакуват прилепите. Но Ши отговори на всички обвинения: „Кълна се в живота си, че вирусът няма нищо общо с нашата лаборатория“.

Историята веднага бе разпространена от американските медии. Дори авторитетният The Washington Times писа за това, позовавайки се на мнението на анализатора на биологичните оръжия Дани Шохама. Той предположи, че изтичането на вируса от лабораторията е станало в резултат на грешка на учените или е следствие от нарушение на протокола за сигурност.

Версията нетърпеливо бе „прегърната“ от някои американски сенатори и експерти, които ги подкрепят. Един крайно десен консерватор дори заяви, че COVID-19 е съвместен проект на Демократическата партия на САЩ и на китайското правителство за сваляне на Доналд Тръмп. И в заключение той предложи да се заключат хората, отговорни за пандемията, в стая, в която има и заразени с коронавирус.

Биологично оръжие, но от САЩ

Шокиращи изявления се чуват от други държави, включително и от Русия. Владимир Жириновски в радио интервю каза, че появата на вируса е резултат от експеримент на Пентагона и фармацевтичните компании. А град Ухан е избран да бъде атакуван само защото институтът по вирусология е разположен там: по-лесно е да се насочи вниманието към китайските власти, обвинявайки ги в умишлено изпускане на вируса.

Обвинения срещу Съединените щати са отправени и от Иран.

Иран е в списъка на страните, които са най-засегнати от коронавируса по броя на жертвите.

И, разбира се, Китай също обвини Щатите. В Средното кралство малко хора се съмняват, че SARS-CoV-2 е създаден от американски вирусолози, за да унищожи китайската икономика.

Популярни интернет сайтове описват как точно е извършена атаката. През октомври 2019 г. в Ухан се провеждат VII-те Световни летни военни игри. Членовете на американския отбор показали изненадващо слаби резултати: изглежда, че те не са били много заинтересовани от конкуренцията. Може би са пристигнали там с различна цел, казват авторите на конспиративната теория. И подчертават, че мястото на пребиваване на американския екип, по време на игрите, се е намирало в близост до злополучния пазар, на който са се продавали различни екзотични морски дарове.

Епидемиолозите категорично отричат ​​възможността за изкуствен произход на коронавируса. Това посочват и китайските лекари. Няма нито едно строго научно доказателство за хипотезата, че вирусът е дело на хора.

Гост от космоса

Миналата есен, в нощта на 11 октомври, небето над североизточен Китай беше озарено от ярка светкина. Според конспираторите, това е експлоадирало небесно тяло, пристигнало от космоса (според научната класификация е метеороид, тъй като не е достигнало повърхността на Земята).

Въпреки факта, че експлозията е станала на сериозна височина и не са открити никакви материални следи, някои експерти предполагат, че злонамереният коронавирус може би е паднал на Земята от този конкретен обект. Подобна идея беше изразена от професор Чандра Уикрамасинг от университета в Кардиф. Онзи ден неговият руски колега, ръководителят на отдела на Института по биомедицински проблеми на Руската академия на науките Вячеслав Илийн, се съгласи с него. Без категорично да твърди, че е така, той напълно допуска тази възможност.

Разбира се, лесно е да се предположи, че вирусът не би понесъл изключително високата температура, в следствие на експлозията, или дори „кацането“ на небесен обект, ако се беше случило. Но COVID-19 поне ни научи на едно – от него могат да се очакват всякакви изненади. И с това твърдение са съгласни всички – и учени, и конспиратори, и обикновените хора.

Източник: kp.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *