Постоянната апатия изисква консултация с психиатър

Вече няколко месеца се намирам в състояние на апатия. Нямам сили да се концентрирам върху работата си. Не виждам никакви перспективи пред себе си. Всичко около мен е скучно и банално.Трябва ли да се лекувам?

КЪРТЕВА, Казанлък

Трябва да се обърнете към психолог или психотерапевт, който ще ви помогне да анализирате състоянието си: мотивите, действията, постъпките. Ако родителите ви още от детството ви са твърдели, че сте мързеливец и не искате нищо да правите, възможно е и вие да сте повярвали в това и сега да градите своя живот в съответствие с тази вече зададена схема. Никой освен вас не може да измени живота ви и да прогони “ скуката и баналността“, ако самия вие не пожелаете това. Заедно със специалистите си поставете макар и малка, но ясна и увлекателна за вас задача и се постарайте да я решите. Задължително започнете да се занимавате с някакъв спорт – плуване, бягане, спортни игри. Много скоро движението ще ви върне радостта от живота.

Д-р Ангел Николов – Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *