Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Съвети за безопасно използване на фойерверки, пиратки и бенгалски огън

За да си прекарате нова година без инциденти е много важно да знаете как правилно да използвате фойерверки, пиратки и дори бенгалски огън

фойерверки, пиратки и бенгалски огън

Наближава времето от годината, когато нощното небе ще засвети от фойерверки и блясък на бенгалски огън.

Не трябва да се забравя обаче, че празничното забавление може да изпрати хората в спешното отделение с изгаряния, увреждане на слуха и потенциално много по-лоши наранявания.

Изключително важно е да не пренебрегвате безопасността, когато става въпрос за фойерверки, пиратки и дори бенгалски огън. Следвайте тези съвети за безопасност, за да сте сигурни, че ще имате само положителни спомени от новогодишното парти.

 

Съвети за безопасно използване на фойерверки, пиратки и бенгалски огън:

 

Купувайте само качествени продукти от сигурни магазини

Не използвайте фойерверки, които са закупени незаконно, и не използвайте продукти, които нямат предупредителни етикети. Пиротехника трябва да се купува единствено от лицензиран търговец.

 

Внимавайте откъде и накъде пускате фойерверките

Ако нямате двор е най-добре да не използвате пиротехника. Ако поставяте фойерверките в градината си, избягвайте да ги палите под надвиснали конструкции или клони на дървета, за да избегнете сблъсък, при който огънят може да бълва във всяка посока. Важно е да запомните, че след като сте запалили фойерверк, трябва да се отдръпнете и да не се връщате към него. Насочете всички снаряди далеч от зрители, сгради, конструкции и дървета.

ВИНАГИ ЧЕТЕТЕ ИНСТРУКЦИИТЕ НА ФОЙЕРВЕРКИТЕ И ГИ СПАЗВАЙТЕ СТРИКТНО

 

Имайте кофа с вода наблизо

Винаги дръжте кофа или бутилка с вода в непосредствена близост до мястото, където пускате фойерверки или пиратки. Не е изключено искри да попаднат на леснозапалима повърхност и да стане пожар.

 

Иползвайте пиратките точно както е указано на опаковката и внимавайте

Пиратките трябва да се палят само по една и да се хвърлят веднага, след като са запалени. Не давайте на деца да ги използват и внимавайте къде ги хвърляте. Уверете се, че на мястото, на което падат, няма хора, които могат да пострадат. Пиратките са опасни и могат да причинят ужасяващи наранявания на пръстите и ръцете. Препоръчително е изобщо да не ги използвате.

 

Бенгалския огън може също да е опасен, особено за малки деца

Бенгалските огънчета са забавни, ако се използват безопасно, но те горят при повече от 1000 градуса, така че трябва да внимавате и с тях.

Дръжте бенгалския огън далеч от тялото си, на една ръка разстояние (бъдете изключително внимателни, ако носите дълги ръкави). Ако пръчката не иска да се запали или изгасне, не се опитвайте да я запалите отново. Не давайте бенгалски огън на деца под 12 години, тъй като може да се изгорят.

 

Дръжте децата далеч от пиротехниката и не им давайте да я пипат изобщо

Децата не трябва да боравят с фойерверки и пиратки и трябва да бъдат под строг надзор на възрастни, когато ги гледат. Научете децата си на правилна безопасност при гледане на фойерверки и ги наблюдавайте отблизо.

Фойерверките са невероятни забавни за малчуганите. Но е вавжно да разбират колко мощни са фойерверките и колко опасни могат да бъдат, когато се използват неправилно.

 

Не използвайте фойерверки и пиратки под влиянието на алкохол

Комбинацията от алкохол и взривоопасни вещества е много опасна и не трябва да се пренебрегва. Фойерверките и пиратките трябва да се използват само от хора в трезво състояние, които добре осъзнават какво правят. Голяма част от нараняванията се случват на хора, злоупотребили с алкохол, които нямат точна преценка за опасността.

Източници: https://www.appeng.co.uk; https://www.mycarolinalife.com; https://www.thisoldhouse.com; https://www.freepik.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *