Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимание, дами! Хормоналният дисбаланс ви причинява много болести. Ето какво да направите

Ако постоянно се сблъсквате със стрес, ако имате проблеми с нервната система и съня… Не се колебайте, лекувайте се. Вижте какви са симптомите

Навременните мерки ще ви позволят да избегнете сериозни проблеми и бързо да възстановите здравословното функциониране на вътрешните си органи

Всяка жена, която следи здравето си, трябва да знае за съществуването на оста яйчници-надбъбреци-щитовидна жлеза (ONT), която ни позволява да оценим баланса на хормоналната си система. Тази ос свързва три важни органа в женското тяло – яйчниците, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза.

Хормонален дисбаланс

Какви симптоми показват нарушение на хормоналната система в женския организъм?

Ако има проблем в поне един от изброените органи, всички останали започват да страдат.

Няма такова нещо като просто надбъбречна умора или хипотиреоидизъм. Тези състояния могат да бъдат по-изразени, но винаги съществуват свързани проблеми и други органи в тялото ни започват да работят много по-неефективно.

Наличието на нарушения във връзката между яйчниците, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза си проличава от следните симптоми:

  • чувство на тревожност и депресия;
  • постоянно усещане за умора;
  • промени в настроението;
  • чести главоболия и световъртеж;
  • подуване;
  • проблеми с менструалния цикъл (нередности, болка);
  • повишена чувствителност на гърдите;
  • интензивен косопад;
  • прекомерна сухота на кожата;
  • желание за консумация на сладки и кофеинови храни;
  • повишена раздразнителност между храненията;
  • проблеми със съня;
  • чести настинки;
  • бързо наддаване на тегло;
  • хипогликемия.

Ако забележите наличието на поне един от изброените симптоми, важно е да обърнете внимание на здравето си и да определите истинската причина за дисбаланса в организма си. След като откриете орган, който се нуждае от лечение, вие ще можете бързо да разрешите проблема.

Специалистите в областта на функционалната медицина препоръчват да се направят тестове за оценка на състоянието на хормоналната система.

Такива тестове включват: естрадиол, LH, FSH (по-добре е да ги извършвате на третия ден от менструацията), прогестерон (обикновено се извършва на деветнадесетия или двадесет и втория ден от менструацията), определяне на надбъбречния стрес индекс, определяне на хормоните на щитовидната жлеза (тироид-стимулиращ, антитиреоглобулин, обратен Т3, свободен Т4, анти-TPO), определяне на свободен тестостерон, глобулинов индикатор, който свързва всички полови хормони. Специалистът може да ви предпише и друг преглед. Всичко зависи от сложността на конкретния здравословен проблем.

Ако смятате, че тялото ви не функционира правилно, има някои стъпки, които можете да предприемете сами, без да чакате резултатите от изследванията.

Откъде да започнете?

Трябва да започнете с изучаване на работата на надбъбречните жлези.

Хормонът на стреса кортизол, произвеждан от нашите тела, може да бъде за добро или лошо по отношение на цялостното ни здраве. Състоянието на имунната система зависи пряко от този хормон, той помага както на способността да се концентрирате, така и да се чувствате весели.

Ако успеете да подобрите функционирането на надбъбречните жлези, ще можете да възстановите комуникацията в цялата ONT система.

За да възстановите функционирането на надбъбречните жлези, е необходимо първоначално да сведете до минимум всякакви стресови ситуации, както и да коригирате диетата си. За да стартирате процеса на възстановяване, достатъчно е да започнете да приемате адаптогени, които позволяват не само да се нормализира функционирането на надбъбречните жлези, но и нивото на кортизола в организма.

Билките помагат и при хормонален дисбаланс

Rhodiola rosea (Златен корен). Тази билка минимизира негативните последици от стреса, повишава издръжливостта. Всеки ден е достатъчно да се приемат 200 мг от билката с 3% розавин. Единственото противопоказание за употреба е за страдащите от биполярно разстройство.

Ашваганда. Има успокояващ и противовъзпалителен ефект, помага да се отървете от тревожността, подобрява паметта и нормализира съня.

В допълнение, тази билка спомага за повишаване на либидото и притока на енергия, полезна за тялото. Но трябва да се използва с повишено внимание от хора, чиито тела са чувствителни към нощенките. Всеки ден е достатъчно да приемате 200 mg билка с 5% витанолиди.

Eleutherococcus (бодливи храсти и дървета от семейство Araliaceae). Помагат за добра концентрация на вниманието и да се отървете от безсънието.

Всеки ден е достатъчно да се консумира 1/8 чаена лъжичка сух екстракт винаги през първата половина на деня. В противен случай могат да възникнат проблеми със съня. На хората с високо кръвно налягане НЕ се препоръчват да приемат тази билка.

Предупреждение! Не трябва лекомислено да експериментирате и да използвате всички средства едновременно, тъй като това може да предизвика чувство на депресия. Най-добрият вариант е да започнете лечение с комбинирано лекарство, избрано от лекар, което съдържа минимални дози от горните компоненти и хранителни вещества, необходими за възстановяване на хормоналния баланс.

След 6 до 12 седмици от началото на лечението вече можете да почувствате резултата, но пълното възстановяване отнема време.

Ако постоянно се сблъсквате със стрес, ако имате проблеми с нервната система и съня, не се колебайте и се лекувайте. Навременните мерки ще ви позволят да избегнете сериозни здравословни проблеми и бързо да възстановите функционирането на вътрешните си органи.

Източник: econet

ти лайф капсули
ТИ ЛАЙФ (капсули) – при проблеми с щитовидната жлеза

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *