Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как живее жената, която роди четиризнаци на 65 години

Сега тя вече е на 72, а четиризнаците скоро ще навършат седем години

Анегрет Раунек посвети целия си живот на децата. И не само на своите, но и на другите – тя работи като учител по английски и руски език. Вярно, работила е това, когато не е била в майчинство.

Анегрет ражда 14 пъти – от пет различни съпрузи и анонимен донор на сперма. Тя има общо 17 деца. Но последното ѝ раждане привлече вниманието на световните медии – жената реши да роди отново, когато беше на 65 години.

Дори за Западна Европа – Анегрет живее в Берлин – случилото се идва малко в повече. Не само, че не е млада, но е и самотна майка! Но Анегрет не се страхува от нищо. Както обясни, искала да роди по-малко братче или сестриче на най-малката си дъщеря. Момичето, между другото, е родено, когато жената вече е на 55 години.

И ако на 55 всичко е минало без външна (медицинска) намеса, то този път било необходимо изкуствено осеменяване. В случая става въпрос за ин витро оплождане (IVF) с дарени яйцеклетки, които са били оплодени.

В Германия отказали да го направят: процедурата е твърде рискована както за майката, така и за потенциалните бебета. Анегрет пътувала до друга държава, където, освен че успяла да се подложи на процедурата, платила и доста по-малко, отколкото ако я беше направила в Германия.

Един от лекарите се опитал да я убеди да абортира един или два плода, но тя отказала дори да го обмисли.

Тук трябва да вметнем, че освен 17 деца, германката има и 7 внука

„Никога не знаеш какво и кога може да ти се случи. Нещастието може да сполети майка и на 20 години. Бременността е въпрос на личен избор“, спокойно разсъждава жената.

А на въпроса как се справя сама с толкова много деца (последният брак на Анегрет приключил през 2008 г.), германката каза, че има голям опит в отглеждането на деца.

„Аз самата намирам живота с деца за страхотен“, казва Раунек. „Непрекъснато трябва да се справям с нови предизвикателства. И това вероятно ме поддържа млада.”

Близнаците са родени в 26-та седмица, с чрез цезарово сечение и тежаха между 655 и 980 грама. Бебетата прекараха няколко седмици в болницата, след което бяха изписани у дома с майка си.

Няколко години по-късно журналистите отново посетиха многодетната майка

Това, което видяха, не беше изненада за тях, но и нямаше на какво да се радват: 72-годишната жена явно не можеше да се справи с подрастващите деца.

Както RTL писа, децата не ходят на детската площадка и не играят с връстниците си: това е твърде уморително за майката. Освен това децата имат здравословни проблеми: едно от момичетата има нужда от офталмолог, а едно от момчетата е с мозъчен кръвоизлив и се нуждае от рехабилитация, за да може поне да ходи само. Но, те не ходят на лекар: германката не може да вземе наведнъж всички деца със себе си, а Анегрет няма бавачка.

Жената обаче не изпитва никаква вина

Тя уверява, че се справя сама, а децата ѝ я държат млада и пълна със сили. Но по-големите деца практически не й помагат, с изключение на 17-годишно момиче, заради което Анегрет роди четиризнаците.

Останалите деца, които вече са достатъчно възрастни, живеят отделно. Някои от тях, според журналисти, са обидени на майка си. А Анегрет дори не вижда внуците си. Познава само едно от тях и то защото го е виждала на снимка. Звучи тъжно, но за съжаление е вярно…

Източник: cnn.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *