Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При невроза помага запарка от лавандула и маточина

Една супена лъжица цвят от лавандула се залива с 250 мл вряща вода и се оставя да кисне 2 часа след което запарката пие се по една винена чаша 3 пъти на ден. Една чаена лъжичка ситно стрити коренища от девесил се заливат с 500 мл кипяща вода. Запарката се оставя да престои 3 или 4 часа след което се прецежда, разделя се на три равни части и се пие сутрин, обед и вечер преди ядене. Билката не бива да се прилага повече от един месец. Това средство се препоръчва при неврастения.

2 супени лъжици стръкове и листа от маточина се запарват с 500 мл вряла вода и се оставят да киснат 2 часа, запарката се прецежда и от нея се пие по една винена чаша 3 пъти на ден.

2 супени лъжици стръкове от дяволска уста се запарват с 500 мл вряла вода от прецедената запарка се пие по една винена чаша 3 или 4 пъти дневно.

1 чаена лъжичка ситно нарязани съцветия от хмел се запарва с 250 мл вряща вода. Прецедената запарка се изпива за един ден.

Всяка вечер се вземат вани с вода в която половин час е киснал аир. Слагат се 200 г ситно нарязано коренище от аир на една вана, прилага се главно при неврастения.

Вземат се 50 г корени от валериана, 50 г съцветие от хмел, 50 г плодчета от копър, една или две супени лъжици от смесените билки се заливат с две чаени чаши вряла вода и се оставя да киснат 1 час. Запарката се прецеждат и от нея се пият по две кафени чашки сутрин и вечер.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *