Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Консумирайте редовно череши за намаляване на холестерола

Има много плодове, които са полезни за здравето ни и един от тях е черешата

Черешите са плодове богати на много витамини и хранителни вещества, които са от съществено значение за нормалното функциониране на тялото ни.

При последните проучвания е установено, че черешите са полезни за здравето ни поради високите им нива на антиоксиданти.

Черешите са два вида сладки и кисели.  Сладките череши са с високо съдържание на бета-каротин, витамини, желязо, фибри, магнезий и калий. Киселите череши са с по-високо съдържание на витамин С и бета-каротин и имат по-ниско съдържание на калории.

череши здраве
Полезни и вкусни череши

Освен високата хранителна стойност, която имат черешите една от големите ползи, които имат черешите за здравето на човек това е способността им за предотвратяването на различни видове ракови заболявания. Това се дължи на големите количества на антоцианин и кверцетин. Ч

ерешите се използват и за лечението на някои заболявания, като артрит и подагра. Използват се и при различни диети за намаляване на теглото, както и при лечението на някои видове сърдечно-съдови заболявания.

Редовната консумация на този плод може да намали нивото на холестерола, както и да регулира съня и да подобри паметта.

Черешите може да се ядат в различни форми, те може да се консумират пресни или да бъдат превърнати в освежаващ шейк или сок.

Черешите също могат да бъдат замразени, сушени или консервирани, без да загубят някоя от хранителните си стойности. Черешите са с високо съдържание на вода, което в някои случай може да предотврати дехидратация на организма, ако се ядат в големи количества.

Тези плодове са с високо съдържание на мелатонин, който е ефективен компонент за забавяне процеса на стареене. Мелатонина също така помага за регулирането на съня и това го прави полезен срещу безсъние.

Един черешов плод съдържа в себе си около 4 калории и поради това се смята за един от плодовете с най-ниско съдържание на калории в себе си, а също така е и с високо съдържание на вода, което може да помогне за повишаване на енергията в тялото и за засилване на метаболизма.

Поради наличиета на елагова киселина в черешите те може да намаляват симптомите на  синдрома на фибромиалгия и други метаболитни заболявания или проблеми в организма.

ХОЛЕСТ ОК
Стоп на лошия холестерол!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *